Wolff wijt huidige problemen Mercedes niet aan verliezen ervaren personeel Formule 1
Formule 1

Wolff wijt huidige problemen Mercedes niet aan verliezen ervaren personeel

Wolff wijt huidige problemen Mercedes niet aan verliezen ervaren personeel

Toto Wolff is uitermate tevreden met het team om hem heen. Mercedes is de afgelopen maanden veel werknemers verloren, maar dat is volgens de teambaas niet de reden waarom de Duitse renstal het op het moment zo moeilijk heeft. Bovendien wil de Oostenrijker de hoop op een mogelijke titelprolongatie nog niet opgeven.

Enkele werknemers hebben de afgelopen maanden Mercedes ingeruild voor andere teams. De teambaas vindt dat de normale gang van zaken. 'Het is gewoon de normale cyclus', stelt de Mercedes-teambaas bij Autosport.com. 'Ross Brawn en Paddy Lowe zijn vroeger bijvoorbeeld ook weggegaan, waarna we zes of zeven wereldtitels op een rij wonnen. Tegelijkertijd kwamen er jonge mensen bovendrijven die uiteindelijk de beslissingen hebben genomen de afgelopen jaren. Niets heeft averechts gewerkt. Het is de normale gang van zaken.'

Wolff is dan ook tevreden met de samenstelling van het team bij Mercedes. De teambaas komt dan ook graag naar zijn werk toe. 'Als ik op onze campus loop, dan vind ik het heel fijn om te zien dat de meeste mensen jong zijn. Ze zijn bovendien zeer geleerd, heel erg gemotiveerd en ze willen altijd vooruitgang boeken. Daardoor kom ik altijd in een positieve mindset. Ik kan me geen beter team voorstellen dan de mensen die ik om mij heen heb.'

Wolff wil titel niet opgeven

Ondanks de positieve woorden van Wolff ziet hij dat het momenteel niet goed gaat op de baan. Het team heeft een grote achterstand opgelopen in het kampioenschap, maar de Mercedes-teambaas houdt de moed erin. 'Ik wil het nog niet compleet afschrijven. Ik houd van deze sport, omdat niet alles ingecalculeerd kan worden. Elke race kan compleet anders zijn. Het is duidelijk dat het gat nu redelijk moeilijk goed te maken is, maar als we de auto recht kunnen houden op de baan, dan weet ik zeker dat we mee kunnen doen vooraan', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws