Tost wil niks weten van te veel races in F1: 'Niemand mag klagen over werkdruk' Formule 1
Formule 1

Tost wil niks weten van te veel races in F1: 'Niemand mag klagen over werkdruk'

Tost wil niks weten van te veel races in F1: 'Niemand mag klagen over werkdruk'

Franz Tost wil niks weten van werkdruk binnen de Formule 1. Momenteel klagen de ingenieurs, monteurs en ook enkele coureurs over het aantal races in de sport. Zij stellen dat er te veel werkdruk is en dat ze niet genoeg tijden hebben om bij te komen bij hun gezinnen. Tost vindt deze woorden onzin en stelt dat de Formule 1 veel minder werk kent dan vroeger.

Het is een gewaagde uitspraak van de AlphaTauri-teambaas, aangezien er nu een recordaantal races worden verreden. Desondanks is het werk minder geworden in de ogen van de Oostenrijker. 'Er is nu minder werk in de Formule 1 dan ooit tevoren', stelt Tost vast bij Motorsport.com. 'Nu verlaten we het circuit al redelijk vroeg in de avond en dan kunnen we 's avonds in een restaurant eten in plaats van op het circuit. Alleen Alfa Romeo en wij wilden dit weer veranderen, maar andere teams vonden het wel prima.'

Tost wijst dan ook naar de werkzaamheden van vroeger. 'Ik ken de Formule 1 van vroeger toen we iedere dag onze motoren moesten wisselen. Daardoor lag je nooit voor middernacht in bed. Toen hoorde je niemand klagen en nu hebben we zelfs met een avondklok te maken', doelt de teambaas op de tijd dat monteurs niet meer aan de auto mogen werken. 'De richting die we nu opgaan, vind ik echt overdreven. Niemand kan klagen over werkdruk.'

Tost: 'Gaat niet om het aantal races'

Tost denkt dat het ook niet gaat om de hoeveelheid races die nu gereden worden. Hij ziet vooral dat de mensen interessante races willen zien. 'Het gaat niet om het aantal races. De Grands Prix moeten vooral interessant zijn. Als je naar Australië kijkt, toen Charles Leclerc ver voorop lag en Max Verstappen uitviel, was er niet veel aan. Dan zijn tien races al te veel. Maar als de races interessant zijn, is de hoeveelheid aan races echt geen probleem', aldus de AlphaTauri-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws