Wolff erkent gemaakte fouten: 'Maar tegen het einde was George daar waar Max was' Formule 1
Formule 1

Wolff erkent gemaakte fouten: 'Maar tegen het einde was George daar waar Max was'

Wolff erkent gemaakte fouten: 'Maar tegen het einde was George daar waar Max was'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff begon de race van de Zilverpijlen wat rommelig, maar tegen het einde was George Russell op gelijke hoogte met Max Verstappen. Naar het idee van de Oostenrijker waren ze de hele race in Zandvoort snel, maar dat was niet echt duidelijk uit de tabellen te lezen. Al met al was het een interessante dag, eentje die Mercedes niet denkt te herhalen in Monza.

Voor Mercedes begon de Grand Prix van Nederlander 2023 niet bepaald vlekkeloos, aangezien Lewis Hamilton de enige coureur was op de mediums en het uiteindelijk begon te regenen. De strategie liep vanaf daar wat stroef, maar uiteindelijk wist de zevenvoudig wereldkampioen terug te vechten en punten te scoren. Vanwege contact met Lando Norris moest Russell naar binnen komen voor een nieuw setje banden, en daardoor kwam hij achteraan te liggen.

'We hebben in het begin een aantal fundamentele fouten gemaakt', erkent Wolff bij Viaplay. 'De auto was snel, want tegen het einde was George precies waar Max was', vervolgt de Oostenrijker. 'De hele race waren we snel. Het stond alleen niet duidelijk op de tabellen met rondetijden, maar dat doet er sowieso niet toe. Ik heb liever een snelle auto met een matig resultaat dan andersom.' Terwijl Hamilton punten heeft gepakt, gaat Russell zonder punten door naar Monza. Mercedes had gehoopt op meer.

Licht aan het einde van de Mercedes-tunnel

Hoe dan ook kan Wolff de positieve aspecten meenemen vanuit Zandvoort naar Italië. Volgende week strijkt het Formule 1-circus neer in Monza voor de Grand Prix van italië 2023. Dat circuit, met lange rechte stukken waar de krachtbron heel belangrijk is, is wellicht niet iets dat goed bij de W14 past. 'er is licht aan het einde van de tunnel, absoluut. De prestaties van de auto waren goed en het was een interessante zondag.' Hoe het dan in Monza zal gaan? 'Monza: lang, recht, en snel. Ik weet niet zeker wat onze auto daar kan doen...'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws