Wolff wil niet spreken van vormdip Russell: 'Echt een mythe die hij verzint' Formule 1
Formule 1

Wolff wil niet spreken van vormdip Russell: 'Echt een mythe die hij verzint'

Wolff wil niet spreken van vormdip Russell: 'Echt een mythe die hij verzint'

Toto Wolff gelooft er absoluut niet in dat George Russell momenteel uit vorm is. De coureur kende een matige zondag tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland en hij wordt tijdens de races dit seizoen vaak verslagen door Lewis Hamilton. Wolff is van mening dat andere omstandigheden ervoor zorgen dat Russell minder presteert op de zondagen. De teambaas van Mercedes wil dan ook dat de coureur het woord vormdip uit zijn hoofd zet.

Russell wist vorig seizoen zijn teamgenoot nog te verslaan, maar dit jaar loopt hij wat achter ten opzichte van Hamilton. Mercedes-teambaas Wolff wil echter totaal niet spreken van een vormdip bij de jonge Brit. 'Ik ben nooit meegegaan in deze gedachte', wordt de Oostenrijker geciteerd door PlanetF1. 'Wanneer jij en ik een slechte dag hebben, weet niemand dat. Als een coureur een slechte dag heeft en hij waarschijnlijk een tiende langzamer is, kan dat al een groot verschil maken in de kwalificatie'

'Dus alle coureurs hebben dagen die niet zo goed zijn en we hebben deze pieken en dalen gezien bij George, maar de kwaliteit van de coureur heb ik nooit een seconde in twijfel getrokken', vervolgt Wolff. 'In de kwalificatie was hij in staat om te schitteren, de auto op P3 te zetten, een probleemloze kwalificatie te hebben en geen verkeer, dus ik heb geen verandering in patroon gezien.' In de race ging het echter mis voor Russell. Door verkeerde strategische keuzes en meerdere kleine incidenten kwam hij als zeventiende over de streep.

Wolff: 'Je verleert niet hoe je moet rijden'

Russell spreekt zelf ook over een mindere vorm en ziet de updates van Mercedes als mogelijke aanleiding. 'Ik probeer het echt in zijn hoofd te hameren dat hij zijn vorm niet verloren heeft, dat het gewoon een mythe is die hij verzint. Je verleert niet hoe je moet rijden en je verliest je vorm niet.' Wolff legt de schuld dan ook niet bij zijn coureur. 'Je kunt pieken en dalen hebben, zoals wij allemaal hebben, maar elk weekend wanneer dingen tegen hem werkten, was het behoorlijk duidelijk waarom dat was en het lag niet aan het rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws