Wolff wil platform F1 uitbreiden: 'Zou geweldig zijn om drie races te hebben in China' Formule 1
Formule 1

Wolff wil platform F1 uitbreiden: 'Zou geweldig zijn om drie races te hebben in China'

Wolff wil platform F1 uitbreiden: 'Zou geweldig zijn om drie races te hebben in China'

Toto Wolff zou heel graag de markt in China verder willen ontdekken. Volgend seizoen zal de Formule 1 weer terugkeren naar het Shanghai International Circuit voor de Grand Prix van China, na een afwezigheid van drie seizoenen. Wolff vindt dat de sport moet kijken naar de mogelijkheid om meer races te houden in het Aziatische land.

'We zijn op een goede plek met de Formule 1', zegt Wolff bij het Chinese medium Xinhua. 'We hadden vierhonderdduizend toeschouwers in Australië en wereldwijd kijken er een miljard mensen naar de sport. Het is een goed globaal platform.' De sport gaat in 2026 over op honderd procent duurzame brandstof. Hierdoor wil Wolff het platform ook uitbreiden in China. 'We hebben drie races in de Verenigde Staten en het zou geweldig zijn als we hetzelfde zouden kunnen doen in China.'

Wolff: 'We zullen onze weg omhoog vinden'

Momenteel heeft Wolff wel veel andere zorgen aan zijn hoofd. Mercedes kan de dominante periode van de afgelopen seizoen niet doortrekken in 2022. 'We hebben acht constructeurskampioenschappen op een rij gewonnen, maar we zijn gewoon langzaam uit de startblokken gekomen. We zijn op dit moment het derde snelste team. We moeten nederig blijven en toegeven dat andere teams hun werk goed hebben gedaan. Maar we zullen onze weg omhoog wel weer vinden.'

Lewis Hamilton had een zeer groot aandeel in de acht wereldtitels van de Duitse renstal. De relatie tussen Wolff en zijn coureur zit dan ook goed. 'Wij hebben meer dan alleen een professionele relatie. Lewis zit al tien jaar bij het team. Hij is een vriend geworden, iemand die ik kan vertrouwen. Ik had me geen betere coureur kunnen wensen. Hij is de beste aller tijden in de Formule 1', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws