Wolff zag Masi als 'blok aan het been' voor F1: 'Hij was respectloos tegen coureurs' Formule 1
Formule 1

Wolff zag Masi als 'blok aan het been' voor F1: 'Hij was respectloos tegen coureurs'

Wolff zag Masi als 'blok aan het been' voor F1: 'Hij was respectloos tegen coureurs'

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft vervelende herinneringen aan voormalig wedstrijdleider Michael Masi. De Oostenrijker stelt dat de Australiër respectloos is geweest ten opzichte van enkele coureurs en dat hij nooit wilde luisteren naar feedback. De positie van de wedstrijdleider kwam na de finale van Abu Dhabi van vorig jaar ter discussie te staan. Uiteindelijk besloot de FIA om hem uit zijn functie te ontheffen, waardoor de Formule 1 nu twee wedstrijdleiders kent, namelijk Niels Wittich en Eduardo Freitas.

Voor Wolff is dit dus een welkome verandering. De kritiek aan het adres van Masi speelde al langer bij het team van Mercedes. Wolff had namelijk een gesprek met de wedstrijdleider voorafgaand aan de race op het Yas Marina Circuit. 'Ik had lunch met hem op de woensdag voor de race', stelt de Mercedes teambaas bij PA News Agency. 'Ik zei tegen hem: 'Ik wil je niet kleineren, maar je moet kritiek echt ter harte nemen. Lewis (Hamilton, red.) doet dit elke dag, maar jij denkt alles beter te weten.''

'Ik wilde hem niet beïnvloeden of iets dergelijks, maar ik wilde hem gewoon wat feedback geven', vervolgt Wolff. De teambaas constateerde vrij snel dat de voormalig raceleider immuun leek voor kritiek. Wolff heeft zelfs te horen gekregen dat Masi zich niet altijd netjes gedroeg tegenover de coureurs. 'Ik heb meerdere rijders gesproken over de vergaderingen die zij hadden met de wedstrijdleiding. Zij zeiden dat Masi soms redelijk respectloos gedrag vertoonde.'

Wolff: 'Het moet nooit gaan over de wedstrijdleiding'

Na de race in Abu Dhabi kreeg Masi een stormvloed aan kritiek te verwerken. Mensen zijn van mening dat de regels niet werden gevolgd en dat Max Verstappen zijn wereldtitel cadeau kreeg van de voormalig wedstrijdleider. 'Dat laat maar zien dat hij een blok aan het been was voor de Formule 1', stelt Wolff. 'Mensen hadden het alleen maar over Masi na de race in Abu Dhabi en dat hoort niet zo te zijn. De wedstrijdleiding moet gewoon de race in goede banen leiden. Deze kritiek heeft hij ook nog niet ter harte genomen', aldus de teambaas van Mercedes.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws