Wolff ziet Hamilton nog niet stoppen: 'Hij blijft nog wel een aantal jaar' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet Hamilton nog niet stoppen: 'Hij blijft nog wel een aantal jaar'

Wolff ziet Hamilton nog niet stoppen: 'Hij blijft nog wel een aantal jaar'

Toto Wolff weet zeker dat Lewis Hamilton nog een aantal jaar zal racen in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen tekende vorig seizoen een contract voor twee jaar, waardoor hij mogelijk nog tot eind 2023 bij de Duitse formatie blijft. De start van Mercedes in 2022 laat veel te wensen over, waardoor er opnieuw gespeculeerd wordt over een eventueel einde aan de carrière van Hamilton.

Dit jaar werd er al eerder getwijfeld over de toekomst van de Mercedes-rijder, nadat hij op controversiële wijze de titel verloor aan Max Verstappen. De coureur besloot zijn Formule 1-carrière voort te zetten. Teambaas Wolff is ook niet bang dat Hamilton in de nabije toekomst een punt achter zijn loopbaan zal zetten. 'Je kan alleen maar weglopen van dingen die je niet meer leuk vindt', stelt de Oostenrijker bij PA News Agency. 'Lewis houdt van racen.'

Wolff wijst dan ook naar een andere veteraan in de koningsklasse van de autosport. Ook bij Fernando Alonso, die vorig jaar weer in een Formule 1-bolide stapte bij het team van Alpine, lijkt er geen maat op te zitten. 'Alonso heeft gezegd dat hij nog drie jaar door wil gaan. Dat is best logisch, want coureurs zorgen nu veel beter voor hun lichaam dan in het verleden.'

Wolff: 'Geweldige uitdaging voor Hamilton'

Voor Hamilton is zijn zestiende seizoen in de Formule 1 alweer begonnen. 'Hij krijgt nu toch een geweldige uitdaging? Hij begon bij McLaren en ging toen naar Mercedes. Toen waren wij nog geen grootmacht, maar hij heeft wel zes wereldtitels bij ons weten te winnen. Hij wil onderdeel zijn van onze nieuwe weg omhoog.' Wolff weet dat Hamilton nog lang niet klaar is. 'In Engeland bekent een paar jaar misschien twee jaar, maar waar ik vandaan kom, betekent dat gewoon een aantal jaar', aldus Wolff.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws