Wolff zag Red Bull voor inters gaan met Verstappen: 'Daardoor werd onze call makkelijker' Formule 1
Formule 1

Wolff zag Red Bull voor inters gaan met Verstappen: 'Daardoor werd onze call makkelijker'

Wolff zag Red Bull voor inters gaan met Verstappen: 'Daardoor werd onze call makkelijker'

Toto Wolff heeft vol ongeloof gekeken naar de Grand Prix van Rusland. Lewis Hamilton wist te winnen op het Sochi Autodrom en dat betekende dat de honderdste zege uit de carrière van zevenvoudig wereldkampioen een feit is. Tegenover Sky Sports F1 vertelt de teambaas van Mercedes hoe hij de wedstrijd heeft ervaren, waarin Hamilton opnieuw geschiedenis heeft weten te schrijven.

'We zijn getuige van een fantastische carrière', vertelt Wolff over Hamilton na afloop van de Grand Prix van Rusland. 'Dit zal in het nieuws te zien zijn voor de komende 24 uur. Wij realiseren ons nu dat wij hier onderdeel van zijn, dat we onderdeel zijn van dit verhaal. Niemand in de Formule 1 heeft dit nog gedaan. Het humane aspect hiervan is erg speciaal.'

Toch ging het niet makkelijk voor Hamilton. Lang zat hij steevast achter Daniel Ricciardo en ook was het passeren van Lando Norris voor de leiding van de race niet makkelijk: 'We vonden het al lastig om Ricciardo in te halen, zelfs met DRS. Bij Norris was het (in droge omstandigheden, red.) ook lastig geweest, maar wie weet was het gelukt.' Maar toen begon het toch te regenen: 'Het begon een beetje te druppelen, maar het halve circuit was enkel vochtig. Toch maakten we de call, je moet naar binnen.'

Verstappen hielp Mercedes om voor inters te gaan

Dat deed Red Bull Racing ook met Max Verstappen, waardoor Mercedes zelf ook besloot om Hamilton naar binnen te halen voor de intermediate-banden. Met succes, zag Wolff: 'Natuurlijk racen we tegen Verstappen. Voor hem ging het goed, maar onze call werd wat makkelijker daardoor.' Uiteindelijk wist Verstappen als tweede te eindigen op de Sochi Autodrom, waardoor Hamilton zeven punten wist goed te maken in de titelstrijd op de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws