Zeldzaam foutje van Verstappen: 'Heel lang niet gezien bij Max, misschien zat hij niet op te letten' Formule 1
Formule 1

Zeldzaam foutje van Verstappen: 'Heel lang niet gezien bij Max, misschien zat hij niet op te letten'

Zeldzaam foutje van Verstappen: 'Heel lang niet gezien bij Max, misschien zat hij niet op te letten'

Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung zagen Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië een zeldzaam foutje maken. Desondanks leek de coureur van Red Bull Racing op weg te zijn naar een relatief eenvoudige zege en dat komt mede dankzij de uitstekende snelheid van de RB19 over het rechte stuk. De analisten zagen Verstappen daarom ook niet al te veel risico nemen bij de start, aangezien de coureur wel wist dat hij de snelheid had om het goed te maken.

Nadat Verstappen voorbij was gestoken door beide Mercedessen was er alsnog geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander. 'Je weet dat als bij hem de DRS opengaat, dat zijn Red Bull zo snel loopt op het rechte stuk. Het zag er relatief makkelijk uit', doelt Van der Garde bij Viaplay op de inhaalactie ten opzichte van Lewis Hamilton. De coureur van Red Bull kon daarna direct weer profiteren van een nieuwe DRS-zone. 'Daar pakte hij twee seconden, dat is echt enorm. Hij had zoveel meer snelheid in de auto, maar het was wel zaak om het meteen te doen', zegt Tung.

Toch liep niet alles op rolletjes voor de Red Bull-coureur, aangezien hij bij een grote voorsprong ineens een fout maakte. 'Misschien is het een stukje concentratie. Hij remde gewoon iets te laat en blokkeerde. Dit heb ik heel lang niet bij Max gezien, maar misschien zat hij niet op te letten. Dit kan iedereen gewoon gebeuren.' Van der Garde zag Verstappen direct reageren met een goede ronde. 'Dat is typisch Verstappen. Die denkt: fuck, het kan niet gebeuren dat ik een foutje ga maken.'

Tung: 'Niet des Verstappens om zo vroeg te remmen'

De fout in het middenstuk van de race was niet het enige probleem van Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen kende twee slechte starts en kwam in het gedrang van George Russell en Lewis Hamilton. Tung zag Verstappen heel voorzichtig rijden. 'Ik moet wel credits geven aan Hamilton, want hij liet wel degelijk ruimte. Het is natuurlijk niet des Verstappens om zo vroeg te remmen, maar dan zie je dat hij toch niet het risico wil nemen omdat hij weet dat hij de auto heeft', aldus de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws