Zhou ontzettend gelukkig met Bottas: 'Hij is als een vader voor mij' Formule 1
Formule 1

Zhou ontzettend gelukkig met Bottas: 'Hij is als een vader voor mij'

Zhou ontzettend gelukkig met Bottas: 'Hij is als een vader voor mij'

Zhou Guanyu, het nieuwste gezicht in de Formule 1, is trots op de start die hij heeft gemaakt in de koningsklasse van de autosport. De coureur van Alfa Romeo begon in Bahrein direct met een finish in de punten. Daar bovenop eindigde de rijder nog tweemaal op de elfde plek. Naar eigen zeggen heeft Zhou in deze openingsfase veel gehad aan teamgenoot Valtteri Bottas.

Voorafgaand aan het seizoen stelde de Chinees zichzelf een belangrijk doel en dat was minimaal één keer punten scoren voor Alfa Romeo. Zhou had niet verwacht dat hij dat al direct in zijn eerste race voor de renstal zou doen. 'Het was heel erg verrassend en ik moet vooral mijn team bedanken', zegt de rookie in een interview met het Zwitserse Blick. 'Ik was zo verrast dat ik tot tranen geroerd was.'

De Alfa Romeo-rijder is trots op wat hij tot nu toe heeft weten te bereiken. 'Ik had voor het seizoen getekend voor deze start, maar ik ben ook een klein beetje teleurgesteld. In Jeddah had ik ook gewoon in de punten kunnen eindigen.' Nu probeert Zhou zijn andere doelen te behalen bij Alfa Romeo. 'Ik wil er nooit uit vliegen in Q1 en ik wil ook een keer in Q3 terechtkomen voor het einde van het seizoen.'

Zhou gelukkig met teamgenoot Bottas

Dit seizoen heeft Bottas het team van Mercedes ingeruild voor Alfa Romeo. Zhou is blij dat hij naast de Finse coureur mag plaatsnemen. 'Ik heb echt heel erg veel mazzel met Bottas naast me. Hij is een succesvolle coureur en een uitstekende maatstaf. Ik heb hem zoveel vragen gesteld voor de eerste race. Hij luistert altijd heel erg goed en hij helpt met waar hij kan. Hij is echt als een soort vader voor mij', besluit Zhou.

Lees ook
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws