Viscaal behaalt podium tijdens eerste race in ELMS: 'Dit smaakt naar meer' Algemeen
Algemeen

Viscaal behaalt podium tijdens eerste race in ELMS: 'Dit smaakt naar meer'

Viscaal behaalt podium tijdens eerste race in ELMS: 'Dit smaakt naar meer'

Bent Viscaal is zijn carrière in de endurancewereld uitstekend begonnen. Samen met teamgenote Sophia Floersch reed de 22-jarige coureur tijdens de openingsrace in de European Le Mans Series naar een podiumplek toe. Op het Circuit Paul Ricard kwam de rijder van Algarve Pro Racing als tweede over de eindstreep.

Viscaal kreeg een week de tijd om te wennen aan zijn bolide. De Nederlander reed zijn gehele carrière in eenzitters en maakte dit jaar dus de overstap naar endurance racing. Het is dus niet verrassend te noemen dat de coureur tevreden is. 'Ik ben heel erg blij met onze podiumfinish', laat Viscaal weten middels een persbericht. Toch verliep de race niet volledig vlekkeloos. 'Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik rondreed. Ik had geen radiocommunicatie tijdens de race, dus ik moest het regelmatig doen met de pitsignalen.'

'Bij de woorden 'Box' en 'Fuel' wist ik gelukkig exact wat er van me verwacht werd', vervolgt Viscaal. Het duo van Algarve Pro Racing begon op de tiende plek door problemen met de afstelling. Desalniettemin maakten de coureurs alles goed in de race. 'Onze racesnelheid was bijzonder goed. Daar ben ik erg tevreden mee. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, maar toch is het veelbelovend. Ik ben blij met het team en volgens mij zijn ze ook blij met mij.'

Viscaal onder de indruk van teamgenote

Vooral Floersch kon bij de start van de race veel posities goedmaken. Ze mag dan ook rekenen op de complimenten van haar teamgenoot. 'Sophia heeft het fantastisch gedaan. Haar start was erg sterk. Dat zij in de eerste ronden gelijk vier concurrenten inhaalde, heeft ons zeker heel erg veel gescheeld. Deze prachtige tweede plaats smaakt naar meer. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen', besluit Viscaal.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws