Zhou steeds meer teamleider binnen Alfa Romeo: 'Dit waren twee van de beste dagen voor mij' Formule 1
Formule 1

Zhou steeds meer teamleider binnen Alfa Romeo: 'Dit waren twee van de beste dagen voor mij'

Zhou steeds meer teamleider binnen Alfa Romeo: 'Dit waren twee van de beste dagen voor mij'

Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu krijgt dit seizoen alsmaar meer de overhand ten opzichte van teamgenoot Valtteri Bottas. De Chinees evenaarde in Spanje met een negende positie zijn beste seizoensresultaat en is daarmee net als zijn Finse teamgenoot op vier punten in de WK-stand komen te staan. De prestaties in de Grand Prix van Spanje zijn niet alleen een opsteker voor Zhou zelf, maar ook voor de rest van het team.

Bottas pakte al zijn punten in de seizoensopener in Bahrein met een achtste plek, maar kwam daarna dus niet meer tot scoren. Zhou wist in Australië in een afvalrace twee punten te scoren, maar zijn negende positie in Spanje is extra indrukwekkend, aangezien er afgelopen weekend geen coureurs uitvielen. Bottas kende juist een dramatisch weekend en eindigde op een negentiende positie.

Zhou was ook op zaterdag al de snelste van de twee Alfa Romeo-coureurs, met een dertiende positie, terwijl Bottas al in Q1 afviel. Met een onderling verschil van drie tienden keek tienvoudig Grand Prix-winnaar Bottas dan ook tegen een grote achterstand aan. Op zondag kwam Zhou nog als nummer tien over de eindstreep, maar hij zag zijn puntenaantal verdubbeld worden na een straf voor Yuki Tsunoda. 'Ik heb enorm genoten. Dit was een goed uitgevoerde race voor mij. Dit waren tweede van de beste dagen die ik in de Formule 1 heb meegemaakt', vertelt de Chinees aan Formula1.com.

Spanning in het middenveld

Ook Team Representative Alessandro Alunni Bravi is te spreken over de gemaakte progressie van de 24-jarige Zhou. De Italiaan gaf na de race aan dat Zhou erg goed gereden had. 'We hebben aangetoond dat we elke ronde kunnen vechten voor elke tiende van een seconde. We hebben laten zien dat, als we samenwerken als team en vastberadenheid tonen, dat we het resultaat kunnen pakken dat we allemaal verdienen. Het veld ligt heel dicht bij elkaar, dat hebben we in Spanje wel gezien. Elke duizendste van een seconde doet ertoe, dus we moeten agressief zijn en focussen op de resultaten. We hadden een hard gevecht op de baan met Haas, Alpine, en AlphaTauri, en om daar dan met punten uit te komen is heel positief.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws