Marko kritisch op Pérez: 'Hij moet zich op zijn eigen werk concentreren, en niet focussen op Max' Formule 1
Formule 1

Marko kritisch op Pérez: 'Hij moet zich op zijn eigen werk concentreren, en niet focussen op Max'

Marko kritisch op Pérez: 'Hij moet zich op zijn eigen werk concentreren, en niet focussen op Max'

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko ontkent dat het stoeltje van Sergio Pérez in gevaar is na een aantal zwakkere prestaties, maar drukt de Mexicaan wel op het hart dat hij zich op zijn eigen prestaties moet richten. Slechts een maand geleden startte Pérez in Miami vanaf poleposition, wetende dat hij met een overwinning de leiding in het kampioenschap zou overnemen.

Max Verstappen startte in de Verenigde Staten op die dag vanaf een negende startpositie, en dus leek Pérez een uitstekende kans te hebben om de eerste Mexicaanse WK-leider ooit te worden. Het liep echter helemaal anders: Verstappen won de race vanaf een negende positie, en een maand later keek Pérez opeens tegen een achterstand van maar liefst 53 punten aan. Na een foutenfestival in Australië begin april gooide Pérez in Monaco enige kans op een goed resultaat al in Q1 weg, terwijl hij na het opnieuw mislopen van Q3 in Spanje opnieuw naast het podium greep.

Geruchten over de toekomst van Pérez bij Red Bull lijken echter voorbarig. 'Dat is allemaal onzin', zo heeft Marko slechts vier woorden nodig om af te rekenen met een suggestie van F1-Insider. 'De plek van Sergio heeft nooit op het spel gestaan, en dat zal ook niet gebeuren. Hij is een belangrijke bouwsteen voor ons in het bereiken van onze doelen voor dit jaar. We willen eerste en tweede eindigen in het coureurskampioenschap en zo snel mogelijk het constructeurskampioenschap winnen.'

Focus op Verstappen moet minder

Hoewel Marko er geen twijfel over laat bestaan dat de toekomst van Pérez bij het team veilig is, heeft hij wel kritiek. 'Na zijn zwakke prestaties in Miami en Monaco heb ik Sergio eraan herinnerd dat hij zich op zijn werk moet richten. Hij heeft de kansen die hem werden aangeboden niet weten te benutten. In de vorm van Max heeft hij binnen het team een tegenstander die heel erg lastig is om te verslaan. Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor alle coureurs op dit moment. Hij moet zich op zichzelf concentreren en niet zo wanhopig proberen om Max te verslaan. Hij moet er staan als het bij Max niet optimaal verloopt. De goede race van Sergio na zijn misgelopen kwalificatiesessie in Barcelona was weer een eerste stap in de juiste richting.'

Wat Marko betreft is het doel dus om beide kampioenschappen bovenaan af te sluiten, maar er lonkt nog een unieke prestatie: het winnen van alle races. McLaren kwam in de buurt in 1988, nadat het enkel de Grand Prix van Italië niet wist te winnen, maar voor Red Bull ligt de maximale score nog steeds in het verschiet na zeven overwinningen uit zeven races. 'Als je puur naar de prestaties kijkt, zijn we daartoe in staat, ja. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we elke race als favoriet ingaan. Je mag echter geen pech hebben, en met nog vijftien races te gaan kan er al snel iets gebeuren. Dat kan volgende week in Montreal al zo zijn. De kans om deze droom te realiseren wordt alleen maar groter als beide auto's races kunnen winnen', zo hoopt hij op een bijdrage van Pérez om het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws