Rosberg vraagt zich af: 'Waarom probeert Mercedes geen personeel van Red Bull over te nemen? Opinie
Opinie

Rosberg vraagt zich af: 'Waarom probeert Mercedes geen personeel van Red Bull over te nemen?

Rosberg vraagt zich af: 'Waarom probeert Mercedes geen personeel van Red Bull over te nemen?

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg is enigszins verbaasd dat zijn voormalige werkgever, Mercedes, geen pogingen lijkt te doen om personeel van het dominante Red Bull Racing over te nemen. Red Bull raakte eerder al Dan Fallows kwijt aan het nu sterk presterende Aston Martin, en recentelijk werd bekendgemaakt dat Rob Marshall de overstap maakt naar McLaren.

Het huidige seizoen is eigenlijk het eerste jaar sinds de invoering van het budgetplafond dat we te maken hebben met een duidelijk dominant team. Enkel de drie bestbetaalde personeelsleden per team vallen buiten de budgetlimiet, en dat creëert een interessant schaakspel tussen de verschillende teams. Red Bull heeft dus slechts drie teamleden dat het kan voorzien van een dusdanig hoog salaris dat deze kopstukken niet snel in de verleiding worden gebracht om ergens anders een hoger inkomen te kiezen. Zo gaf Helmut Marko eerder nog aan dat het miljoenen heeft gekost om te zorgen dat Christian Horner en Adrian Newey niet naar een ander team overstappen.

Bij alle teamleden die buiten deze top drie vallen moet Red Bull zich net als de andere teams afvragen hoeveel geld ieder personeelslid waard is. Een ingenieur die bij Red Bull buiten de top drie valt, kan bij een ander team echter wel interessant genoeg zijn om een van deze drie uitzonderingsposities te bekleden, en zo een veelvoud aan salaris te ontvangen. Nico Rosberg, analist bij Sky Sports F1, deelt nieuwe informatie hierover: 'Ik heb begrepen dat het salaris van Dan Fallows verviervoudigd is, en dat hij daarna aandelen in het team heeft gekregen', aldus de Duitser.

Mercedes afwezig op de personeelsmarkt

Afgaande op de uitspraken van onder andere Horner en Max Verstappen lijkt het erop dat ook Rob Marshall bij McLaren er financieel flink op vooruit gaat en tot deze drie bestbetaalde teamleden gaat behoren. Dit geeft aan hoe lastig het voor Red Bull is om het beste personeel vast te houden. 'De teams gaan proberen al het talent van Red Bull over te nemen, dat is normaal in de Formule 1. Dat gebeurt altijd.' Mercedes is echter een opvallende afwezige in de geruchtenstroom. 'Het is vreemd dat ze niet actiever zijn geweest op dit gebied. De kennis die je vergaart bij een nieuw reglement als je iemand van het beste team overneemt, is enorm. Dus dit is misschien wel verbazingwekkend.'

Rosberg, die van 2010 tot en met 2016 bij Mercedes reed, voegt toe: 'Ze hebben natuurlijk ook bij Mercedes veel talent rondlopen, en misschien helpen die foto's van de crash van Sergio Pérez uit Monaco ook wel. Dat zijn prachtige foto's van de onderkant van de auto, en op basis daarvan kunnen ze een heel CAD-model creëren. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om meer te leren over de Red Bull.' Mercedes introduceerde wel zelf al een grote upgrade in Monaco, en zal dus al een significant deel van hun upgradebudget gespendeerd hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws