'Mercedes snapt gewoon niet hoe ze de auto kan laten werken' Formule 1
Formule 1

'Mercedes snapt gewoon niet hoe ze de auto kan laten werken'

'Mercedes snapt gewoon niet hoe ze de auto kan laten werken'

F1-journalist Andrew Benson zegt dat Mercedes simpelweg niet begrijpt hoe ze de auto effectief kunnen laten werken onder het huidige reglement. Na twee moeilijke jaren kwamen de Zilverpijlen ook in Bahrein en Jeddah niet goed uit de verf, en gaf teambaas Toto Wolff aan dat het team een ernstig correlatieprobleem kan hebben. Benson denkt dat de reden simpeler is.

Na twee jaar worstelen om de top van het podium te bereiken, en slechts één keer een Grand Prix te winnen, werd Mercedes aangemoedigd door de prestaties van de W15 in Bahrein waar Lewis Hamilton verklaarde dat de auto een 'raceauto' was. Maar een week later was de stemming in het Mercedes-kamp niet zo opgewekt. Na een P9 in Jeddah zei Hamilton dat hij behoorlijk wat snelheid miste, met name in de snelle bochten. Wolff gaf toe dat ze daar hard aan moeten werken. 'Mercedes verliet de openingsrace in Bahrein optimistisch dat ze eindelijk een auto hadden die een platform bood waarop ze onder deze nieuwe regels konden bouwen en ontwikkelen', kaart Benson aan bij BBC Sport.

'Saoedi-Arabië suggereerde iets anders. Kortom, er werd een zwakte van de auto blootgelegd: hij was verschrikkelijk langzaam in de snelle bochten. En Mercedes begreep niet waarom. In het kort, de simulatiedata zei dat het een bepaalde hoeveelheid neerwaartse druk moest produceren, en dat deed het niet.' Benson suggereert dat er iets gebeurt met de vloer dat Mercedes niet begrijpt. 'Ze begrijpen nog steeds niet hoe ze een auto effectief kunnen laten werken onder het huidige reglement', stelt de Brit. Na twee jaar lijkt er geen gebrek aan pogingen te zijn om het probleem te verhelpen, maar met tot nu toe slechts 26 punten staat de Duitse renstal al 61 punten achter op Red Bull Racing.

Tekst gaat verder onder de foto.

george russell mercedes saoedi arabie 4
Mercedes had het behoorlijk lastig in Jeddah, wat staat haar te wachten in Australië? (Foto: Mercedes AMG F1)

'Het doel van Mercedes zal best of the rest zijn'

George Russell eindigde in Bahrein op P5 en in Jeddah werd hij zesde. Hamilton eindigde beide keren buiten de top vijf. Hoewel Mercedes aangaf meer naar de zevenvoudig wereldkampioen te hebben geluisterd bij het ontwikkelen van de W15, lijkt het erop dat teamgenoot Russell er voorlopig beter mee overweg kan. 'Mercedes zal hopen best of the rest te worden. Russell kan hopen om als derde te eindigen, achter Verstappen en Pérez, maar om dat te doen moet hij Hamilton verslaan. Dat is geen makkelijke taak', zegt Benson.

'En misschien is Leclerc nog wel een grotere uitdaging. Mercedes heeft werk te doen na het pijnlijke weekend in Saoedi-Arabië, toen ze toegaf dat de auto niet de downforce produceerde waarvan ze dachten dat hij dat zou doen, en ze wisten ook niet waarom', vervolgt de journalist. 'Het zal interessant zijn om te zien hoe ze het doen in Melbourne dit weekend.' Technisch directeur James Allison liet weten dat ze hoopten wat problemen te hebben verholpen, ze gingen in ieder geval flink experimenteren om de gebreken achter zich te laten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws