Journalisten niet eens over Red Bull-toekomst Verstappen: 'Ik zou absoluut verbaasd zijn' Opinie
Opinie

Journalisten niet eens over Red Bull-toekomst Verstappen: 'Ik zou absoluut verbaasd zijn'

Journalisten niet eens over Red Bull-toekomst Verstappen: 'Ik zou absoluut verbaasd zijn'

De toekomst van Max Verstappen is de afgelopen weken één van de belangrijkste gespreksonderwerpen in de paddock. Trekt de drievoudig wereldkampioen de deur bij Red Bull Racing achter zich dicht of blijft de 26-jarige Nederlander het Oostenrijkse team trouw. Sky Sports-journalist Natalie Pinkham en Fred Ferret van L'Equipe zitten in ieder geval niet op één lijn.

Verstappen is al zijn hele Formule 1-carrière onderdeel van de Red Bull-familie, maar de recente soap rondom Christian Horner en de vermeende machtsstrijd binnen het Oostenrijkse team zou er volgens kenners wel eens toe kunnen leiden dat Verstappen het vertrouwde Red Bull-nest gaat verlaten. Ferret laat desgevraagd weten dat hij een mogelijk vertrek van de regerend wereldkampioen niet uit zou sluiten.

'Ik ben er niet zo zeker van', antwoordt de Franse journalist in de F1Nations-podcast op de vraag of Verstappen ook in 2025 nog Red Bull-coureur is. 'Misschien moet Max wel weg vanwege Jos (Verstappen, red.), vanwege Helmut (Marko, red.), vanwege alles. Ik zou zeggen dat het zeker een mogelijkheid is', houdt Ferret de optie van een mogelijk vertrek van Verstappen open.

Pinkham oneens met collega

Pinkham is het echter niet eens met haar Franse collega. De presentatrice van Sky Sports kan zich niet voorstellen dat Verstappen na dit seizoen vertrekt bij de kampioensformatie. 'Ik zou absoluut verbaasd zijn als Max (Verstappen, red.) in 2025 zou vertrekken', reageert Pinkham op de opmerking van Ferret. 'Ik bedoel, het zou verrassend zijn als je deze raket van een auto in 2025 los zou laten. We hebben het wel over een dominante auto, niet over een Mercedes. Dus ervan uitgaande dat hij dit jaar zijn vierde wereldtitel pakt, dan zou hij de kans op een vijfde laten schieten?'

Dat ze verwacht dat Verstappen ook in 2025 nog in dienst van Red Bull rijdt, betekent overigens niet dat ze een vroegtijdig vertrek van Verstappen, die nog een contract tot het einde van 2028 heeft bij Red Bull uitsluit. 'Mogelijk in 2026 met de nieuwe motoren', doelt Pinkham op de nieuwe reglementen die in 2026 van kracht worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws