Albon: 'Max verdient de titel, ik heb nog nooit iemand gezien met zoveel natuurlijke snelheid' Max Verstappen
Max Verstappen

Albon: 'Max verdient de titel, ik heb nog nooit iemand gezien met zoveel natuurlijke snelheid'

Albon: 'Max verdient de titel, ik heb nog nooit iemand gezien met zoveel natuurlijke snelheid'

Red Bull-testcoureur Alexander Albon kent Max Verstappen al sinds de kartdagen. De twee reden races tegen elkaar in hun jeugd. Ook in 2019 en 2020 reden ze samen op de baan, maar dan als teamgenoten voor Red Bull Racing. Hoewel Albon hem al zo lang kent, denkt hij dat Verstappen een 'extra versnelling' gevonden heeft in de single-seaters en de Formule 1.

De Britse Thai werkte afgelopen seizoen ook veel samen met de Nederlander, maar dan als testcoureur. In de tijd dat hij samen heeft gewerkt met de wereldkampioen, is hij aardig onder de indruk geraakt van hem. 'Ik heb Max vorig jaar beter leren kennen als coureur en ik begrijp Max’ rijstijl en waarom hij zo snel gaat. Dat is talent. Ik heb nooit eerder iemand met zoveel natuurlijke snelheid gezien', vertelt Albon aan Formule1.nl.

Albon: 'Max verdient de titel'

'In de single-seaters en Formule 1 heeft Max een extra versnelling gevonden', denkt de testcoureur. 'Max zit altijd op de limiet, vanaf het moment dat hij de garage uitrijdt. Hij is magistraal.' Of Verstappen de wereldtitel verdient, is dan ook geen lastige vraag voor de toekomstig Williams-rijder. 'Hoewel zijn zege in Abu Dhabi een beetje controversieel was en ik niet heel religieus ben, denk ik dat het karma is. Je hebt altijd een beetje geluk nodig en dat had hij in de laatste ronde van 2021. Max verdient de titel.'

Albon had in 2021 geen stoeltje op de Formule 1-grid. Echter is er in 2022 wél een team die hem onder zijn hoede neemt en dat is Williams. Hij vervangt de man die volgend seizoen voor Mercedes rijdt: zijn grote vriend George Russell. En dan zal de Britse Thai naast Nicholas Latifi rijden. Hij was de man die de Grand Prix van Abu Dhabi op zijn kop zette door een late safety car te veroorzaken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws