Coulthard: 'Onwaarschijnlijk dat Verstappen titel in Saoedi-Arabië al veiligstelt' Max Verstappen
Max Verstappen

Coulthard: 'Onwaarschijnlijk dat Verstappen titel in Saoedi-Arabië al veiligstelt'

Coulthard: 'Onwaarschijnlijk dat Verstappen titel in Saoedi-Arabië al veiligstelt'

David Coulthard is van mening dat de titelstrijd van 2021 nog lang niet gestreden is. Met nog vier wedstrijden resterend is het Max Verstappen die met negentien punten voorsprong het WK leidt, maar het kan nog alle kanten op. Ook licht Coulthard toe waarom hij niet verbaasd is over de gedrevenheid waarmee Verstappen de titelstrijd voert. Het racebloed van allebei zijn pijlsnelle ouders stroomt immers door zijn aderen.

'Ik geloof geen seconde dat Hamilton zich gewonnen geeft', stelt de Schot in gesprek met Evening Standard. 'Hij is geprogrammeerd om die volle honderd procent te geven. De titelstrijd ligt dan ook nog volledig open.' Hamilton heeft uiteraard veel ervaring met het strijden om wereldtitels, en heeft er meermaals een verloren. Dat zal hem volgens Coulthard alleen maar drijven tot het uiterste. Het illustere record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher zou hij in 2021 namelijk kunnen verbreken.

Coulthard denkt dat de laatste vier races zeker nog voor verrassingen kunnen zorgen: 'Het gaat er nu meer om spannen en de druk bouwt op. Brazilië is een circuit waarop het uitnodigend is om in te halen in bocht 1 en 4, zoals we in het verleden hebben gezien. Daar kan het echter makkelijk fout gaan.' Een crash van een van de titelconcurrenten, of allebei, op Interlagos sluit de voormalige Red Bull Racing-coureur dus zeker niet uit.

Ook benadrukt hij dat hij niet verwacht dat een van de twee concurrenten zich al tot wereldkampioen van het huidige seizoen zal kronen voordat de laatste race van het jaar bereikt is. 'Ik las dat Verstappen theoretisch gezien de titel in Saoedi-Arabië al veilig kan stellen', aldus Coulthard. 'Dat lijkt mij onwaarschijnlijk. De titelstrijd ligt nog volledig open. Het zou geweldig zijn als de strijd gaande blijft tot aan Abu Dhabi. We zien dit seizoen iets speciaals.'

Coulthard ziet Jos in Max Verstappen

Dat Verstappen met een grote mate van vastberadenheid de 2021-titelstrijd voert, verbaast Coulthard niets. Hij nam immers ook deel aan de F1 toen vader Jos er ook in reed. Destijds testte Jos voor het eerst in Estoril, waar hij pijlsnel was. Hoewel Coulthard hem toen zei dat hij voldoende had laten zien om een plekje in de sport te rechtvaardigen, zocht Jos vervolgens nogmaals de limieten van het asfalt op, waarna hij zijn bolide in de muur parkeerde.

'Jos was wat wild, maar zijn vastberadenheid was maar al te duidelijk', herinnert Coulthard zich. 'Verstappen heeft diezelfde vastberadenheid. De combinatie van Jos en Sophie (Kumpen, red.) heeft Verstappen een platform geboden om zijn talent toe te passen.' De weg naar de F1 was voor Max lang niet altijd even eenvoudig, denkt Coulthard. Jos was in zijn opleidingstraject bikkelhard, wat hem tot de racer gemaakt heeft die nu op het asfalt staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws