Ook virtuele 12 uur van Sebring zorgt voor chagrijn bij Verstappen Max Verstappen
Max Verstappen

Ook virtuele 12 uur van Sebring zorgt voor chagrijn bij Verstappen

Ook virtuele 12 uur van Sebring zorgt voor chagrijn bij Verstappen

Max Verstappen nam zaterdag deel aan de virtuele 12 uur van Sebring, maar de coureur van Team Redline heeft deze race niet uit weten te rijden. Al na anderhalf uur sloeg het noodlot toe voor de Nederlandse rijder van Red Bull Racing. Na een probleem met het netwerk raakte de auto van Verstappen beschadigd en de schade was niet meer te repareren. Dit is niet de eerste keer dit jaar dat de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen een virtuele race moet staken.

Volgende week staat de Grand Prix van Australië op het programma voor Verstappen, maar de Red Bull-rijder besloot dit weekend deel te nemen aan de virtuele 12 uur van Sebring. De Limburger vormde een team met IndyCar-coureur Álex Palou, maar het duo was niet lang te vinden op het virtuele asfalt. Na anderhalf uur moesten beide rijders de strijd staken na een probleem met het netwerk. De auto raakte aan de achterzijde beschadigd en dit was niet meer te herstellen.

Verstappen zat op dat moment achter het stuur en hij kreeg voor de schade aan zijn auto ook de meatball flag. Hierdoor werd de coureur gedwongen om de pitsstraat in te duiken, ondanks dat Verstappen zelf waarschijnlijk besloten zou hebben om door te rijden. Team Redline ging op het moment van het incident aan de leiding in de GT3-klasse, waardoor de uitvalbeurt nog pijnlijker was voor Verstappen en Palou. In een andere klasse wist Team Redline wel te winnen.

Ook al pech Verstappen in virtuele 24 uur van Le Mans

Voor de tweede keer dit jaar moest Verstappen zijn virtuele race staken door netwerkproblemen. Eerder ging het mis voor de Red Bull-coureur tijdens de 24 uur van Le Mans. Toen had de server te maken met een grootschalig probleem, waardoor de virtuele race ook even heeft stilgelegen. Na een aantal rode vlaggen ging de race door, maar de problemen waren voor Team Redline nog niet opgelost. Zo verloor het team twee ronden en besloot het team de handdoek te werpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws