Jordan voorspelt decennium van Verstappen-dominantie: 'Hij is gewoon belachelijk goed' Formule 1
Formule 1

Jordan voorspelt decennium van Verstappen-dominantie: 'Hij is gewoon belachelijk goed'

Jordan voorspelt decennium van Verstappen-dominantie: 'Hij is gewoon belachelijk goed'

Eddie Jordan denkt dat Max Verstappen het in zich heeft om in de komende jaren te blijven domineren in de Formule 1 om zo tien wereldkampioenschappen te winnen. De coureur van Red Bull Racing krijgt veel lof van de Brit, die denkt dat Verstappen in de aankomende jaren alleen nog maar beter zal worden. Dit betekent dat Verstappen het huidige record van de meeste wereldtitels uit de boeken zal rijden. Eerder nog dan Lewis Hamilton.

Verstappen is momenteel de favoriet voor het wereldkampioenschap. Hij lijkt alleen de strijd aan te hoeven gaan met teamgenoot Sergio Pérez en als hij deze wint dan komt hij op een totaal van drie wereldtitels. 'Als alles goed blijft gaan met Max, en ik hoop dat het mentaal en fysiek en alles wat met de auto te maken heeft zo blijft, dan gaat jij tien wereldkampioenschappen winnen', zegt Jordan bij de Formula For Success-podcast. 'Omdat hij zo jong en zo goed is. Hoe snel is hij? Hij is gewoon belachelijk goed.'

Het is echter nog maar de vraag of Verstappen zelf wel voor de tien wereldtitels wil gaan. De coureur van Red Bull heeft momenteel een contract tot en met 2028 en de tweevoudig wereldkampioen heeft zelf al meermaals aangegeven dat hij serieus overweegt om dan achter het Formule 1-stuur vandaan te kruipen. Als Verstappen in ieder seizoen dat hij nog onder contract staat kampioen weet te worden, dan verbreekt hij wel het record dat op naam staat van Hamilton en Michael Schumacher.

Jordan waarschuwt Hamilton

Hamilton zelf probeert na de verloren titelstrijd in 2021 nog steeds om zijn achtste wereldtitel te winnen. De Mercedes-rijder heeft momenteel niet de auto onder zich die in staat is om Red Bull aan te vallen. Jordan denkt dan ook dat de kans groot is dat de zevenvoudig wereldkampioen niet als eerste bij de felbegeerde achtste wereldtitel komt. 'Ik denk dat Lewis haast moet maken om nummer acht te behalen, want hij wordt binnenkort ingehaald door Max', aldus de voormalig Formule 1-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws