Rare zaterdag voor Verstappen: 'Zou je niet kunnen vertellen wat er misging' Max Verstappen
Max Verstappen

Rare zaterdag voor Verstappen: 'Zou je niet kunnen vertellen wat er misging'

Rare zaterdag voor Verstappen: 'Zou je niet kunnen vertellen wat er misging'

Max Verstappen verklaart waarom zijn laatste run in Q3 zo gek aanvoelde tijdens de kwalificatie en wat de sessie zo moeilijk maakte. De coureurs gaven aan dat de omstandigheden heel anders aanvoelden in de slotfase van Q3 op nieuwe softbanden, en daardoor konden velen hun tijd niet verbeteren. Verstappen verbeterde zijn tijd ook niet, maar pakte de poleposition wel.

De Nederlander ervoer hetzelfde als wat er gebeurde tijdens de sprintkwalificatie op vrijdag. In Q3 waren de omstandigheden opeens heel anders, en daardoor voelde het niet aan alsof hij een goede ronde had gereden. Hij dacht dat zijn tijd voor poleposition niet goed genoeg was, maar dat bleek toch wel zo te zijn. Zo ging het ook tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace. 'Het is gewoon super onvoorspelbaar. Het is behoorlijk frustrerend. Het is best wel leuk zo, maar ik kan je niet vertellen wat er misging', zegt Verstappen tijdens de persconferentie van de FIA. 'Ik deed hetzelfde (als in Q2, red.) en dan kom je uit de bochten en verlies je plotseling een tiende of wat dan ook. Ik dacht van: oke? Gewoon iets minder grip', vervolgt hij.

Verstappen benadrukt dat hij niet echt een idee had wat hij kon verbeteren. 'De banden zijn vrij consistent en je kunt gewoon pushen. Hier voelt het gewoon alsof je eigenlijk geen idee hebt wat je gaat krijgen', legt de Nederlander uit. 'En dat maakt het echt moeilijk. En ja, mijn eerste sector was een beetje beter, maar de middelste sector, die viel gewoon weer weg om wat voor reden dan ook. Ik dacht dat het wel weer gelijk was in de derde sector, dus ik probeerde gewoon iets later te remmen, toen blokkeerde ik de voorkant een beetje. En dan mis je het momentum uit de bocht', concludeert de Nederlander. Hoe dan ook mag hij dus vanaf P1 starten tijdens de Grand Prix van Miami. Charles Leclerc en Carlos Sainz vulden P2 en P3 aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappenredbullracing miami 2024
Ondanks alle vraagtekens 'gewoon' de poleposition voor Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images). 

'Daar moeten we met Pirelli over praten'

Sainz benoemde tijdens de persconferentie dat hij de bandenkeuze van Pirelli wat conservatief vond. Hij had het beter gevonden als er wat zachtere compounds beschikbaar waren zodat er wat meer variatie zou zijn betreffende de strategie. 'Er is sowieso heel weinig grip door de banden, de auto, het weer', zegt Verstappen. 'Ik denk ook dat het een conservatieve keuze was. Ik bedoel, ik zou graag wat meer races willen met twee of drie stops, dat is veel leuke dan rechttoe rechtaan één stop. Het is niet echt uitdagend, denk ik, ook niet voor de teams en coureurs. Dus ja, als je een race hebt zoals in China, kun je een tweestopper doen. Ik denk dat dat gewoon iets meer flexibiliteit biedt in de pitstops en het is veel leuker.'

In China kon Red Bull laten zien dat ze ook tijdens de pitstops dominant is. Het double stacken verliep zonder probleem, en Red Bull pakte ook nog eens de vier snelste stops van de race. 'Misschien kunnen we proberen om zachter te gaan, maar daar moeten we met Pirelli over praten. Ik weet niet of zij dat willen doen. Er komen veel dingen samen die het lastig maken. Ik denk dat de snelheden in de bochten ook superlaag zijn. Dus als je band een beetje buiten het ideale venster zit, en je glijdt een beetje, verlies je meteen veel tijd in de langzame bochten. Dus ja, als we meer snelle bochten zouden hebben, zou dat over het algemeen denk ik altijd wat meer mijn voorkeur hebben.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws