Vasseur wil in de openingsronde afrekenen met Verstappen: 'Direct die DRS pakken' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil in de openingsronde afrekenen met Verstappen: 'Direct die DRS pakken'

Vasseur wil in de openingsronde afrekenen met Verstappen: 'Direct die DRS pakken'

Ferrari is van plan om toe te slaan bij Max Verstappen in de eerste ronde van de race in Miami, zo verklaart Frédéric Vasseur het strijdplan van de Italiaanse renstal. De Fransman zag dat de coureurs niet ver van Verstappen verwijderd waren, en dat het in de openingsronde moet gebeuren als ze een kans willen maken om te winnen.

Charles Leclerc en Carlos Sainz maakten op zaterdag de top drie van de kwalificatie compleet achter Verstappen. De Nederlander was iedereen te snel af, zelfs terwijl hij weer niet snapte hoe zijn ronde goed genoeg was voor de poleposition. Iedereen had het lastig met de banden in de laatste run in Q3, maar Verstappen was diegene met de snelste tijd. Leclerc pakte P2 en Sainz pakte P3. Met Sergio Pérez op P4 heeft Verstappen achter zich niemand die hem kan verdedigen tegen de Ferrari's, maar hij heeft al vaker bewezen dat dat niet erg is. De racepace van de RB20 is vermoedelijk goed genoeg om ze allebei op afstand te houden vanaf het begin van de race.

'We zaten er misschien een tiende naast vergeleken met Max', stelt Vasseur bij Viaplay. 'Maar over het algemeen hadden we alles onder controle. We moeten op zondag nog een stap maken en proberen die DRS vanaf het begin te pakken, want die is erg krachtig', vervolgt de Fransman. 'Max was op zaterdagochtend erg sterk in de openingsronden, misschien moeten we daar een stap maken', zegt de Ferrari-teambaas. Verstappen heeft nu zeven polepositions op een rij gepakt, waarvan hij vijf keer de eerste startrij heeft gedeeld met een Ferrari-coureur. De Scuderia hoopt dat Verstappen zijn zevende pole niet kan omzetten in een zege.

Frustraties bij Ferrari

Leclerc leek even kans te maken op de poleposition, maar bij hem ging het ook in Q3 mis. 'We zijn een beetje gefrustreerd, want ik denk dat we alles hebben geoptimaliseerd', zegt Vasseur, die dus op meer had gehoopt. 'Over het algemeen was het een goede sessie. We starten vanaf P2 en P3, en dat is een goed resultaat. Het was best moeilijk om voor elkaar te krijgen, met de softs zit je echt op de limiet en kun je makkelijk fouten maken. Tijdens de laatst stint, toen iedereen wat meer ging pushen, gingen de coureurs vaak over de limiet', aldus Vasseur, die strijdlustig, maar ook met gemengde gevoelens de Grand Prix van Miami ingaat.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws