F1-coureurs vieren kerst: Secret Santa voor Verstappen, Bottas zoekt rendieren op Formule 1
Formule 1

F1-coureurs vieren kerst: Secret Santa voor Verstappen, Bottas zoekt rendieren op

F1-coureurs vieren kerst: Secret Santa voor Verstappen, Bottas zoekt rendieren op

Coureurs zijn ook maar mensen, en ook coureurs vieren dus gewoon Kerstmis. Sommigen doen dit met familie, sommigen met vrienden, maar alle twintig vieren ze het. F1Maximaal zet op een rijtje wat de kerstplannen zijn van de Formule 1-rijders die de afgelopen dagen iets van zich hebben laten horen. Zo zien we Max Verstappen op bezoek bij zijn neefje, George Russell die zijn telefoon even uitzet en diverse heren poserend bij prachtig versierde kerstbomen.

Verstappen had volgens Jos Verstappen 'even nergens meer zin in' nadat hij de wereldtitel behaalde. De afgelopen maanden liep de agenda van de Red Bull Racing-coureur over van de interviews en andere mediaverplichtingen en het was dus hoog tijd om voor kerst eens rustig aan te doen. Daarom besloot hij eerste even langs zusje Victoria te gaan en zijn neefje te bezoeken.

Na kerst met zijn eigen familie sloot Verstappen ook nog even aan bij de schoonfamilie. De Piquets doen aan 'Secret Santa', een typische kersttraditie waarin men anoniem een cadeautje voor elkaar koopt. Voor wie je een cadeautje moet halen, ligt aan wiens naam op je lootje staat. Verstappen en Kelly namen als vanzelfsprekend deel en het beeldmateriaal hieronder toont hoe het er in huize Piquet aan toe ging.

Bottas in de sneeuw en Russell neemt rust

Valtteri Bottas is samen met vriendin Tiffany Cromwell afgereisd naar Finland om daar in de sneeuw kerst te vieren. Het stel kwam zelfs nog een kudde rendieren tegen en besloot daarmee een foto te nemen. Ook circuleerden er foto's van Bottas die in kerstmanoutfit op social media te vinden was. In de buitenlucht voldeed een kerstmuts.

George Russell kwam voor kerst met een boodschap voor zijn volgers. Na een bewogen seizoen komt hij met zijn naasten graag tot rust. 'Kersttijd is familietijd. Ik leg mijn telefoon deze winter even weg. We moeten allemaal de tijd nemen om fysiek en mentaal op te laden, al helemaal na een seizoen als dat van 2021. Vrolijk kerstfeest, iedereen.' Ook Esteban Ocon lijkt het rustig aan te doen dit jaar.

Gasly en Sainz bij de kerstboom, Raikkonen op een surfplank

Pierre Gasly is blijkbaar fan van wintersport, want zijn Instagram-post voor kerst toont een foto van hemzelf met zijn vriendin voor een kerstboom met de naam Verbier erin. Dit is een populair skigebied en vermoedelijk brengt de AlphaTauri-coureur zijn welverdiende vakantie dan ook op ski's, of op een snowboard, door.

Carlos Sainz is teruggekeerd naar huis om Kerstmis met zijn familie te vieren. Dat is te zien in een foto van hemzelf en zijn zussen en ouders voor de kerstboom. Natuurlijk konden de twee honden op de foto niet ontbreken. De Spanjaard viert zijn 'best of the rest'-titel dus ook met vader Carlos Sainz sr., die tweevoudig rallykampioen is.

Kimi Raikkonen is de uitzondering in het rijtje coureurs die voor kerst van zich hebben laten horen. De Fin besloot om de zon op te zoeken en heeft dan ook een foto gepubliceerd met zijn vrouw en twee kinderen op surfboards. Geen koude, Finse winter voor de man die met pensioen is gegaan dus, maar een hagelwit strand met een lichtblauwe zee.

Haas-coureurs met uiteenlopende plannen

Beide Haas-coureurs hebben tevens via social media hun plannen gedeeld voor deze kerst. Nikita Mazepin vloog terug naar Moskou en viert daar kerst met zijn vrienden. Hij is gefotografeerd op een feestje en in Rusland lijkt men geen extreme coronavirus-maatregelen doorgevoerd te hebben. Een sociale kerst dus voor de Rus, die ook volgend jaar bij Haas te vinden is.

Mick Schumacher heeft besloten voor kerst 2021 het tegenovergestelde te doen van zijn teamgenoot. Geen feestjes, maar een rijkelijk versierde kerstboom, wat witte hertjes op de achtergrond en een goede trui aan. Zo viert Mick in besloten kring het kerstfeest en poserend voor de kerstboom moet natuurlijk ook de hond even mee op de foto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws