Verstappen: 'Ik hoef geen zwaktes te vinden bij Hamilton' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ik hoef geen zwaktes te vinden bij Hamilton'

Verstappen: 'Ik hoef geen zwaktes te vinden bij Hamilton'

Max Verstappen weet niet of Lewis Hamilton zwakke punten heeft. Gedurende de titelstrijd tussen de Nederlander en de Brit werd geïnformeerd naar hoe hij zijn concurrent ziet, en meteen wordt duidelijk dat Verstappen eigenlijk totaal niet bezig is met zijn directe tegenstander. Ook verklaart hij in gesprek met Motorsport-Magazin wat voor hem nou iemand een 'complete' coureur maakt.

Het Duitse autosportmedium verzocht de Red Bull Racing-coureur om een zwaktepunt aan te kaarten bij zijn titelrivaal van het 2021-seizoen. 'Ik denk niet dat het een kwestie van zwakte is', reageerde hij. 'Iedereen heeft wel problemen met iets, maar voor mij is dat niet het geval. Ik weet dat ik goed genoeg ben om het tegen iedereen op te nemen.' Verstappen blijkt afgelopen racejaar dus totaal niet bezig te zijn met de Engelsman.

'De zwakte van Hamilton? Ik weet het niet. Ik hoef ook geen zwaktes te vinden bij Hamilton, want ik weet dat ik op eigen kracht wel kan winnen', vervolgt hij. Ervaring maakt volgens Verstappen geen verschil. Na zeven jaar F1 vond hij dat hij ook zonder het winnen van een wereldtitel wel voldoende vlieguren gemaakt had in de sport om dat voordeel van zijn concurrent bij Mercedes te neutraliseren.

Verstappens visie op de 'complete' coureur

Ook laat Verstappen weten wanneer een coureur volgens hem alles in huis heeft om te domineren in de F1. 'Een complete coureur is iemand die altijd goed is: als het regent en als het droog is. Voor mij is een complete coureur iemand die weet wanneer hij de strijd aan moet gaan en die meteen op snelheid is', zo benoemt hij drie eigenschappen die volgens hem van belang zijn.

'Veel coureurs kunnen in een enkele race uitblinken, maar niet gedurende een heel seizoen. Een complete coureur maakt geen fouten en haalt elke wedstrijd punten binnen. Zo zie ik het', concludeert hij. Een grote mate van consistentie is dus nodig om de klasse van een F1-rijder te vergroten als het aan de Limburger ligt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws