Formule 1-courueurs enthousiast over circuit in Miami, maar waakzaam voor files Formule 1
Formule 1

Formule 1-courueurs enthousiast over circuit in Miami, maar waakzaam voor files

Formule 1-courueurs enthousiast over circuit in Miami, maar waakzaam voor files

De Formule 1-coureurs lijken positieve verwachtingen te hebben voor de Grand Prix van Miami. Diverse rijders hebben al gereageerd op wat ze verwachten van de baan rondom het Hard Rock Stadium in Miami, en Sergio Pérez en Pierre Gasly kijken uit naar de wedstrijd. Yuki Tsunoda denkt dat het smalle stratencircuit voor problemen kan zorgen.

Bij Corriere dello Sport wordt eerst melding gemaakt van het perspectief van Pérez: 'Ik denk dat het een mooi circuit is dat ook lastige delen kent. Ook kan het zicht zo nu en dan belemmerd worden. Met die rechte stukken kan het een vermakelijk evenement worden', stelt de Mexicaan, die begrijpt dat met de nieuwe 18 inch-banden sommige bochten lastig in te schatten zijn vanwege beperkt zicht.

Daarnaast waarschuwt Pérez voor een ander punt: 'Ik hoop vooral dat het asfalt goed is. Wanneer we naar nieuwe circuits gaan, worden we op dat gebied nog wel eens verrast.' Het effect van het asfalt op de Pirellibanden is voorafgaand aan een evenement niet altijd duidelijk. Zodoende is dit een eigenschap van het circuit waar Pérez op gaat letten.

Gasly in de simulator

Ook Gasly laat zich uit over aankomend raceweekend. 'Toen ik het circuit probeerde op de simulator, was ik onder de indruk', meldt de Fransman. 'Ik vond de lay-out erg aantrekkelijk, met hoge snelheden. Het is een uitdagende baan.' De AlphaTauri-coureur lijkt er dus zin in te hebben.

'Er zijn ongebruikelijk lange bochten, evenals lange rechte stukken. Ook de unieke locatie van het circuit zal spannend zijn', denkt hij. Er wordt geracet op de parkeerplaats van het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van de Miami Dolphins, een American Football-team.

Tsunoda waakt voor nauw circuit

Tsunoda kijkt uit naar de race, maar weet dat de nieuwe baan op sommige plekken relatief smal is. Daar moet rekening mee gehouden worden, komt het gedurende de race tot een crash: 'Het circuit verschilt van de rest van de kalender. Mocht er een safety car aan te pas komen dan kan dat voor files zorgen. Het circuit is namelijk zeer smal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws