Verstappen hoopt op betere Red Bull-vorm in hoofdrace: 'Het wordt een stuk warmer' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hoopt op betere Red Bull-vorm in hoofdrace: 'Het wordt een stuk warmer'

Verstappen hoopt op betere Red Bull-vorm in hoofdrace: 'Het wordt een stuk warmer'

Max Verstappen denkt niet dat hij Valtteri Bottas heeft laten zweten tijdens de sprintrace in Brazilië. Hoewel het de Nederlander was die tegen het einde van de korte wedstrijd een pacevoordeel had, door te starten op de mediumband, kon hij uiteindelijk geen inhaalpoging plaatsen. Tijdens de hoofdrace hoopt hij dat het beter gaat met Red Bull Racing.

In de persconferentie na afloop van de sprintrace wordt Verstappen gevraagd of de zachte banden langer meegingen dan hij had verwacht. 'Niet echt', stelt hij. 'Ik kon uiteraard zien dat Bottas het steeds lastiger begon te krijgen terwijl ik achter hem reed. In feite krijg je het als achterligger echter ook alleen maar lastiger, want je banden warmen aardig op als je iemand volgt om die DRS te krijgen.'

'Het leek er niet echt op dat ik dicht bij genoeg kwam voor Bottas om zich zorgen te maken', vervolgt de 24-jarige. In de openingsfase verloor hij twee posities. Bottas wist hem in de eerste bocht te verschalken en in de vierde bocht moest hij ook in Carlos Sainz zijn meerdere erkennen. Beide heren startten op de zachtste bandencompound.

Betere hoofdrace voor Red Bull?

Uiteraard staat de hoofdrace, waar de meeste punten verdeeld worden, nog op de agenda. 'Laten we kijken wat er gebeurt', reageert Verstappen als hij aan moet geven wat hij ervan verwacht. 'Het gaat een stuk warmer zijn. Vandaag was de race ook wat later op de middag, natuurlijk. Hopelijk schikt het circuit ons dan wat meer, als het warmer is, maar momenteel is het lastig te zeggen.'

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72. 1,25 keer je inzet terug van bookmaker Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws