Kritiek van Pérez op sprintrace-format houdt aan: 'Geniet er niet echt van' Formule 1
Formule 1

Kritiek van Pérez op sprintrace-format houdt aan: 'Geniet er niet echt van'

Kritiek van Pérez op sprintrace-format houdt aan: 'Geniet er niet echt van'

Sergio Pérez houdt voet bij stuk als het gaat over sprintraces in de F1: hij is geen fan. Na de eerste twee edities liet de Mexicaan zich al kritisch uit over het format, en ook in Brazilië bleek hij stellig. Het grootste probleem is volgens hem dat het geen grote mate van actie biedt, terwijl er voor de coureurs maar weinig te halen valt.

'Ik vind het niet heel geweldig. Volgens mij zijn de sprintraces er vooral voor de fans. Als zij het leuk vinden, is het prima', stelt hij in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. Als spektakel voor de toeschouwers naast het circuit ziet hij de waarde van het gewijzigde format wel. Het biedt immers actie op de zaterdag én de vrijdag omdat de kwalificatie een dag vervroegd wordt.

Perez: 'Geniet niet echt van sprintraces'

Dan gaat Pérez in op het racen op het asfalt zelf. Volgens de Red Bull Racing-coureur is zo'n sprintrace een kwestie van high risk, low reward. Niet iets waar hij voor te porren is, dus. 'Ik geniet er niet echt van. Ik heb het gevoel dat er niet veel actie plaatsvindt, en je kan niet teveel risico nemen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben.'

Deze gevolgen ondervond hij zelf in Groot-Brittannië, waar hij gedurende de zaterdagwedstrijd spinde, en uiteindelijk puntloos naar huis ging. 'Het is niet zoals in de daadwerkelijke Grand Prix. Je kan amper iets winnen, maar wel veel verliezen.' Tijdens de hoofdrace hoopt hij een grotere rol van betekenis te kunnen spelen na in de sprintrace P3 aan Carlos Sainz te laten: 'Ik hoop dat ik hem kan passeren en met de leiders meekan.'

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72. 1,25 keer je inzet terug van bookmaker Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws