Brawn: 'Sprintrace-format heeft Hamilton in Brazilië een echte kans gegeven' Formule 1
Formule 1

Brawn: 'Sprintrace-format heeft Hamilton in Brazilië een echte kans gegeven'

Brawn: 'Sprintrace-format heeft Hamilton in Brazilië een echte kans gegeven'

Ross Brawn denkt dat de sprintrace Lewis Hamilton een serieuze kans op een goed eindresultaat op zondag geboden heeft. Zonder de kortere zaterdagwedstrijd had de zevenvoudig wereldkampioen de hoofdrace van achteraan de grid moeten starten, nu is dat 'slechts' een tiende plek. De F1-baas ziet wederom een succesvol evenement op basis van het nieuwe format.

'Dit was de beste sprintrace tot op heden, met voldoende actie en een geweldig publiek om het allemaal mee te mogen maken', laat de Brit weten in gesprek met RaceFans. 'Het drama naast het circuit zorgde dat er een bepaalde spanning heerste, met Hamilton die ten gevolge daarvan auto na auto in moest halen', voegt hij daaraan toe.

De camera's werden vooral op de aanstormende Mercedes-coureur gericht, die uiteindelijk maar liefst vijftien posities goed wist te maken. 'Zonder deze sprintrace zou hij op zondag achteraan gestart moeten zijn', benadrukt de voormalige Ferrari-teambaas. 'In plaats daarvan heeft hij voor de hoofdrace nu een echte kans, startend vanaf de tiende plek.'

Sprintrace-reglementen helpen Bottas en Sainz

De gewijzigde reglementen van de sprintrace hebben daarnaast toegestaan dat de startvolgorde van de Grand Prix op zondag unieker is dan dat deze doorgaans is: 'De vrije bandenkeuze heeft een grote rol gespeeld in het feit dat Valtteri Bottas en Carlos Sainz de softs gebruikten om goed weg te komen. Daarmee is de top drie voor de Grand Prix opgeschud.' Nog een gewenst gevolg van het nieuwe format, vindt Brawn.

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72. 1,25 keer je inzet terug van bookmaker Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws