De Vries wil terugslaan in Miami: 'Hopelijk opnieuw een competitief weekend' Formule 1
Formule 1

De Vries wil terugslaan in Miami: 'Hopelijk opnieuw een competitief weekend'

De Vries wil terugslaan in Miami: 'Hopelijk opnieuw een competitief weekend'

Nyck de Vries is blij dat er direct weer geracet kan worden na het dramatische weekend in Azerbeidzjan. De coureur van AlphaTauri hoopt dat het team de competitiviteit van afgelopen raceweekend kan vasthouden. De Vries verwacht dat de Italiaanse renstal opnieuw goed kan presteren aangezien de karakteristieken van de baan in Miami lijken op die van het Baku City Circuit.

De Vries kende een verschrikkelijk weekend in Azerbeidzjan. De coureur van AlphaTauri crashte tweemaal, waaronder één keer tijdens de race van zondag. De Nederlander is blij dat er direct weer geracet zal worden. 'Het helpt wel om direct weer te kunnen racen', zegt De Vries bij de persconferentie van de FIA. 'Er zijn nog steeds positieve dingen die ik kan meenemen uit het weekend in Bakoe. Ik kijk ernaar uit om te zien wat we dit weekend kunnen doen.'

'Ik denk dat deze baan in bepaalde opzichten niet al te verschillend is (ten opzichte van Bakoe, red.). Ook hier heb je lange rechte stukken en ook hier rijden we op een stratencircuit', vervolgt de coureur. Dit zou de competitiviteit van AlphaTauri ten goede moeten komen. Zeker gezien de updates die de renstal al heeft gebracht. 'Het team heeft heel hard gewerkt om nieuwe onderdelen op de auto te brengen en progressie te maken. Hopelijk leidt dat ertoe dat we hier opnieuw een competitief weekend hebben.'

De Vries: 'Houd er niet van om naar smoesjes te zoeken'

Na de crash in de hoofdrace van zondag legde De Vries direct de schuld bij zichzelf neer. Franz Tost sprong nog in de bres voor de rijder en stelde dat het sprintraceformat bij de rookies voor problemen zorgde. 'Ik houd er niet van om naar smoesjes te zoeken. Het is zoals het is. Je hebt natuurlijk weinig marge in zo’n weekend en als je een klein stapje verkeerd zet, dan heeft dat gevolgen', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws