Verstappen met knipoog over duwtje van Norris: 'Krijgt een bril of een spiegel voor zijn verjaardag' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met knipoog over duwtje van Norris: 'Krijgt een bril of een spiegel voor zijn verjaardag'

Verstappen met knipoog over duwtje van Norris: 'Krijgt een bril of een spiegel voor zijn verjaardag'

Max Verstappen en Lando Norris trappen lol tijdens de persconferentie van de FIA en beantwoorden de vragen van de internationale media, waaronder F1Maximaal.nl. Zo luidde één vraag of Norris genoeg ruimte liet tijdens de run naar de eerste bocht. Norris vond het op het randje, maar er was niets aan de hand. De Nederlander had uiteraard een gevat antwoord klaarliggen.

Verstappen en Norris mochten de race in Spanje vanaf de eerste startrij aanvangen, waarbij Norris de poleposition had bemachtigd en Verstappen vanaf P2 hem op de hielen zat. De Nederlander kwam iets beter weg bij de start en zat er daardoor al vroeg naast. De McLaren-coureur dacht de deur nog dicht te kunnen gooien en duwde Verstappen daardoor wijd, en dus moest de drievoudig wereldkampioen even met een bandje over het gras. Uiteindelijk was er niets aan de hand en lieten de heren elkaar in leven terwijl George Russell de lachende derde was.

Norris werd gevraagd of hij vond dat hij Verstappen genoeg ruimte gaf. 'Dat is wat lastig te beoordelen', antwoordt de Brit. 'Ik kon er niet echt een meetlint bij pakken en het perfect opmeten, maar ik ga het hem natuurlijk niet te makkelijk maken', vervolgt Norris eerlijk, waarna hij duidelijk wat gegrinnik ontvangt van Verstappen en Lewis Hamilton die naast hem zitten. 'Er was genoeg ruimte, denk ik', gaat Norris verder. Verstappen was het er niet helemaal mee eens. 'Wat? Wil je de vraag beantwoorden dan?' vraagt Norris aan Verstappen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Verstappen met knipoog over duwtje van Norris: 'Krijgt een bril of een spiegel voor zijn verjaardag'
Verstappen en Norris vochten het met elkaar uit in Spanje. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

'Ik denk dat het gewoon hard racen was. Er was genoeg ruimte voor hem om op de baan te blijven', zegt de McLaren-coureur. Verstappen werd natuurlijk ook gevraagd om de vraag te beantwoorden. 'Nou, ik denk dat ik al wel weet wat hij voor zijn verjaardag van me krijgt!' zegt de Nederlander. 'Een grote spiegel of een bril!' lacht Verstappen. 'Maar het is oké. Het was hard racen, en als je de situatie omdraait, dan had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan', geeft Verstappen toe.

Verstappen haalt zijn schouders op: 'Er gebeurde niets'

De Red Bull-coureur liet op de boordradio tijdens de race wel enigszins verontwaardigd weten dat hij op het gras was gedrukt. Het incident werd genoteerd door de stewards, die uiteindelijk geen van beiden een straf besloten te geven. 'Je wilt contact natuurlijk vermijden', gaat Verstappen verder.

'Je wilt niet met de wielen tegen elkaar komen en dus pak je een paar centimeter extra. Dan kom je even op het gras, maar er gebeurde niets. Het was allemaal prima. Het was een goede run naar bocht één', sluit Verstappen af. De Nederlander blijft de leider in het kampioenschap, maar heeft nu Norris op P2 achter zich staan. De Brit passeerde in Spanje Charles Leclerc in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws