Marko onthult sleutelfactor voor Verstappens zege: 'Dat wisten we, en dat deed hij uitstekend' Formule 1
Formule 1

Marko onthult sleutelfactor voor Verstappens zege: 'Dat wisten we, en dat deed hij uitstekend'

Marko onthult sleutelfactor voor Verstappens zege: 'Dat wisten we, en dat deed hij uitstekend'

De Red Bull Racing-teamadviseur is vaker getuige geweest van goede races van Max Verstappen, maar de Oostenrijker vond de Grand Prix van Spanje toch wel weer eentje voor in de boeken. De 81-jarige vond Verstappen subliem en dat gedurende alle rondes van de race. Beter kon het haast niet. Vroeg in de race kon hij de cruciale manoeuvre al uitvoeren.

Verstappen mocht de race in Spanje vanaf P2 aanvangen nadat Lando Norris hem met twee honderdsten wist te verslaan op zaterdag. De heren van Mercedes vulden de derde startrij op, met Lewis Hamilton ditmaal voor George Russell. De jongere coureur van het Mercedes-duo had echter een wereldstart en belandde op P1 bij het uitgaan van de eerste bocht. Norris zakte terug naar P3. Voor Verstappen was het dus direct zaak om de Brit in te halen om de leiding over te nemen.

'Ik zou het optreden van Max soeverein noemen', looft Marko tegenover het Oostenrijkse ORF. De oud-coureur uit Graz heeft genoten van de race die Verstappen heeft gereden op het Spaanse circuit. 'Het was ongelooflijk. Hij reed 66 ronden lang op de absolute limiet', vervolgt Marko. Het was voor Verstappen echter niet makkelijk. De drievoudig wereldkampioen legde na afloop uit dat hij dit, zo op de limiet, niet een heel seizoen vol kan houden. Hij vraagt om meer performance van zijn team.

Marko onthult de sleutelfactor

Vroeg in de race stond Verstappen echter al iets belangrijks te doen, namelijk Russell inhalen. 'De beslissende factor was de start en vooral de inhaalactie op Russell. Dat wisten we, en dat deed hij geweldig', looft Marko. Over de boordradio werd hij dan ook door zijn ingenieur, Gianpiero Lambiase, aangemoedigd om het snel gedaan te krijgen, zodat hij zijn eigen pace kon gaan rijden. In vrije lucht was Verstappen al gauw een paar seconden weg van de rest van het veld. In de slotfase werd hij nog onder druk gezet door Norris, maar aangezien Red Bull alles betreffende de strategie weer prima in orde had, kwam hij als eerste over de streep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws