Verstappen na sterke testdagen klaar voor nieuw seizoen: 'Maar niet op de zaken vooruitlopen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen na sterke testdagen klaar voor nieuw seizoen: 'Maar niet op de zaken vooruitlopen'

Verstappen na sterke testdagen klaar voor nieuw seizoen: 'Maar niet op de zaken vooruitlopen'

Max Verstappen begint komend weekend na een ijzersterke driedaagse test op het Bahrain International Circuit als de topfavoriet aan het nieuwe F1-seizoen, maar zelf wil de regerend wereldkampioen van Red Bull Racing zich nog niet aan een voorspelling wagen. De 26-jarige Nederlander waakt voor te veel optimisme, maar kijkt er wel enorm naar uit naar de eerste krachtmeting in Bahrein.

Red Bull baarde eerder deze maand veel opzien met de presentatie van de RB20. Het nieuwe strijdwapen van Verstappen en Sergio Pérez bleek immers geen doorontwikkeling van de succesvolle RB19 te zijn, maar een concept dat wel heel erg deed denken aan het gefaalde zeropod-concept van Mercedes. Het was natuurlijk nog maar de vraag of Red Bull wel met het gewaagde concept uit de voeten zou kunnen. In de simulator ontving men positieve signalen van simcoureur Rudy van Buren, maar het was nog even afwachten hoe de resultaten in de simulator zich zouden verhouden tot de resultaten op een echt circuit.

Verstappen wil niet op de zaken vooruitlopen

Tijdens de driedaagse test in Bahrein werd afgelopen week al snel duidelijk dat het daarmee wel snor zat en volgens velen, inclusief Fernando Alonso, is Verstappen de torenhoge favoriet voor de wereldtitel in 2024. Verstappen zelf is echter wat voorzichtiger in zijn oordeel. 'We hebben een paar goede testdagen gehad en veel van de auto geleerd', zegt de 26-jarige in zijn voorbeschouwing op Verstappen.com.

'Natuurlijk willen we niet op de zaken vooruitlopen', vervolgt de drievoudig wereldkampioen. 'We moeten ervoor zorgen dat we alles juist uitvoeren om een sterk eerste weekend te hebben. Iedereen heeft hier in Bahrein veel ronden gereden, dus hopelijk komen we de komende week niet voor al te veel verrassingen te staan als het gaat om de afstelling van de auto. Al met al heb ik er zin in om van start te gaan en weer te gaan racen', sluit de Nederlander zijn bericht af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws