'Onderzoek naar Horner afgerond, uitsluitsel over Red Bull-toekomst komende dagen verwacht' Formule 1
Formule 1

'Onderzoek naar Horner afgerond, uitsluitsel over Red Bull-toekomst komende dagen verwacht'

'Onderzoek naar Horner afgerond, uitsluitsel over Red Bull-toekomst komende dagen verwacht'

In de komende dagen zal duidelijk worden of Christian Horner ook in 2024 nog de teambaas van Red Bull Racing is. Volgens Sky Sports-journalist Craig Slater is het onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de vijftigjarige Brit inmiddels afgerond en zal Red Bull dinsdag of anders uiterlijk woensdag uitsluitsel geven over de toekomst van Horner bij de kampioensformatie.

Een paar weken geleden werd bekend dat Horner zich mogelijk schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag in de richting van een vrouwelijke collega. Red Bull is daarop een onafhankelijk onderzoek gestart, maar sindsdien is er nog weinig bekend nieuws naar buiten gebracht over de klacht aan adres van of over het lot van de succesvolle teambaas. De situatie rondom Horner houdt de gemoederen flink bezig en onder meer Toto Wolff en Zak Brown hebben al gepleit voor een snelle afhandeling van de zaak. Het duo lijkt zijn zin te krijgen, want volgens Slater is een uitspraak aanstaande.

'We zullen dinsdag of woensdag horen of (Christian, red.) Horner aan mag blijven als teambaas van Red Bull Racing. Van wat ik heb begrepen, is het onderzoek naar het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Horner nu afgerond en is ook het verslag ingediend bij Red Bull', zegt de journalist van Sky Sports maandagavond in een videobericht van het Britse medium. 'Ik heb begrepen dat het een zeer omvangrijk document is van ongeveer honderd pagina's en dat het zestig uur aan interviews met personen, die op een bepaalde manier betrokken zijn geweest bij het onderzoek, bevat.'

Geen details verwacht

Wie nu hoopt precies te zullen horen wat er precies is gebeurd, zal van een koude kermis thuiskomen. Slater zegt te weten dat deze gegevens niet openbaar gemaakt zullen worden. 'Wat de uitkomst betreft, hoeven we geen gedetailleerd statement te verwachten. Red Bull is privébedrijf en dit zal worden gezien als een onderzoek naar een interne situatie. Om privéredenen zullen veel details over wat er precies is onderzocht daarom niet openbaar gemaakt worden. Dat is wat ik heb begrepen. Hoe dan ook zal het bedrijf erop hameren dat het een grondig onderzoek is geweest. Dus dinsdag of anders mogelijk woensdag zouden we meer over het lot van Horner moeten horen', herhaalt Slater tot slot.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws