Verstappen over uitvalbeurt Leclerc: 'Laat zien dat dingen heel snel kunnen veranderen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over uitvalbeurt Leclerc: 'Laat zien dat dingen heel snel kunnen veranderen'

Verstappen over uitvalbeurt Leclerc: 'Laat zien dat dingen heel snel kunnen veranderen'

Max Verstappen begrijpt na de Grand Prix van Spanje des te meer hoe belangrijk betrouwbaarheid is in de titelstrijd. Na zelf al tweemaal uitgevallen te zijn met technische problemen, viel concurrent Charles Leclerc afgelopen race uit vanuit leidende positie. Het laat volgens Verstappen de cruciale rol zien van het vooral niet uitvallen.

Verstappen was uiteindelijk degene die maximaal profiteerde van de uitvalbeurt van Leclerc. Daardoor staat de coureur van Red Bull Racing bovenaan in het kampioenschap. Het doet hem deugd: 'Natuurlijk voel ik me goed. Het laat je echter ook zien dat dingen heel snel kunnen veranderen', relativeert hij het al snel tegenover Sky Sports F1. 'Je mag niet uitvallen, zeker als alles zo dicht bij elkaar zit.'

'Ik had zelf graag wat minder uitvalbeurten gewild, maar toch staan we nu bovenaan', gaat de Nederlander verder. Naast betrouwbaarheid is er nog meer heel belangrijk in de titelstrijd: 'Ik kijk ook naar de pure performance. Op dat gebied moeten we, denk ik, nog wel wat meer zien te verbeteren. Zeker over één ronde en in Monaco gaat het precies om die ene ronde.'

Verstappen verwacht geen makkelijk weekend voor Red Bull in Monaco

Over Monaco gesproken, is Verstappen kalm. Hij ziet Ferrari wederom als één van de favorieten: 'Ik verwacht niet dat het voor ons een makkelijk weekend wordt, vergeleken met Ferrari, maar uiteindelijk is het nog erg vroeg in het seizoen. Op dit moment ben ik nog erg ontspannen', besluit de regerend wereldkampioen, die momenteel zes punten voorsprong heeft op thuisheld Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws