Verstappen reflecteert op houding: 'Ik schreeuwde soms wat dingen in het rond' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reflecteert op houding: 'Ik schreeuwde soms wat dingen in het rond'

Verstappen reflecteert op houding: 'Ik schreeuwde soms wat dingen in het rond'

Het was niet alleen met zijn overtuigende en gedurfde rijstijl dat Max Verstappen op jonge leeftijd de harten won van Formule 1-fans. Door het hart naast de baan op de tong te dragen vergaarde de Nederlander heel wat supporters, al kwam hij hierdoor ook veelvuldig in opspraak. Terugblikkend op zijn houding en gedrag ziet Verstappen tegenwoordig een veel kalmer persoon wanneer hij in de spiegel kijkt.

'Dingen veranderen nu eenmaal wanneer je ouder wordt, ik was toen 17 en ben nu 23. Dat is hartstikke normaal', zo laat Verstappen weten als gast van het praatprogramma Sport und Talk aus dem Hangar 7 op het Oostenrijkse ServusTV. 'In het verleden schreeuwde ik soms wat dingen in het rond. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, ik ben veel meer relaxt nu.' Gerelateerd of niet: de rust in het hoofd van Verstappen lijkt zich uit te betalen, daar de Red Bull Racing-coureur voor het eerst in zijn loopbaan aan de leiding gaat van het Formule 1-kampioenschap.

De ontwikkeling van zijn mentale staat is niet het enige waar Verstappen van staat te kijken. De geboren Limburger is sinds zijn toetreding tot koningsklasse van de autosport liefst 10 kg aan spiermassa rijker. 'Afgelopen jaar is het opnieuw gestegen. Ik heb dan ook over het algemeen nooit problemen gehad achter het stuur van de auto. Met al mijn uitrusting weeg ik 78 kg momenteel', zo laat een topfitte Verstappen weten voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De fitness van onderstreept de hoge eisen van de Formule 1.

Verstappen mag dan hulp uit alle hoeken kunnen krijgen, hij blijft liever bij zichzelf. Wanneer de twaalfvoudig Grand Prix-winnaar gevraagd wordt of hij ook tips krijgt van schoonvader Nelson Piquet, drievoudig F1-kampioen, luidt het antwoord 'nee'. Verstappen: 'Ik heb hem wel gesproken, ook na mijn zege in Monaco, maar het gaat niet om tips. Ik moet mijn eigen weg vinden. Wel spreek ik dagelijks met mijn eigen vader (Jos Verstappen, red.). Met hem doe ik alles samen, zonder hem zou ik het ook niet zover hebben geschopt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws