Update | Rossi kan zich niet vinden in IndyCar-woorden Verstappen: 'Maar zo was ik ook' Formule 1
Formule 1

Update | Rossi kan zich niet vinden in IndyCar-woorden Verstappen: 'Maar zo was ik ook'

Update | Rossi kan zich niet vinden in IndyCar-woorden Verstappen: 'Maar zo was ik ook'

Max Verstappen heeft zijn zinnen niet gezet op het winnen van de Triple Crown. De coureur van Red Bull Racing zou nog graag een keer mee doen aan de 24-uur van Le Mans, maar de racewereld zal de wereldkampioen van de Formule 1 nooit zien in de Indy 500. Teamgenoot Sergio Pérez zal de Triple Crown ook niet op zijn naam gaan schrijven.

Een coureur pakt de Triple Crown wanneer hij de Grand Prix van Monaco, de 24-uur van Le Mans en de Indy 500 heeft weten te winnen. Alleen Graham Hill heeft tot nu toe alle drie de evenementen weten te winnen. 'Ik hoef de Triple Crown niet per se te winnen', vertelt Verstappen bij ESPN. 'De Indy 500 hoef ik zeker niet te winnen. Ik heb heel veel respect voor wat de coureurs doen, want dat is echt waanzinnig. Nu ik al zo lang in de Formule 1 zit, hoef ik mijn leven niet te riskeren voor een overwinning in de Indy 500.'

Fernando Alonso en Juan Pablo Montoya hebben twee van de drie evenementen weten te winnen. Verstappen zal zich mogelijk in dat rijtje voegen. 'Misschien ga ik nog wel meedoen aan Le Mans. Ik vind endurance races heel erg leuk, dus ik ga er zeker wel een paar doen. Hopelijk rijd ik er eentje in de nabije toekomst. Voor nu wil ik het gewoon goed doen in de Formule 1, want ik wil het goed doen in alles waaraan ik meedoe. De Triple Crown interesseert mij dan weer niet.'

Pérez hoeft Triple Crown ook niet

Pérez heeft ook geen interesse om de Triple Crown te winnen. De Mexicaan zit liever thuis wanneer zijn Formule 1-carrière ten einde is. 'Van mij hoeft het niet, om eerlijk te zijn', zegt de nieuwste winnaar van de Grand Prix van Monaco. 'Misschien dat ik ooit meedoe in enduraceracing, maar ik denk het niet. Wanneer ik klaar ben in de Formule 1 ga ik waarschijnlijk terug naar Mexico en voor mijn kinderen zorgen. Ik heb er nu drie, dus dat is best wel druk', besluit Pérez.

Update 15.15u (08/06) | Rossi hoort Indy500-woorden Verstappen aan: '

Oud F1-coureur Alexander Rossi vindt het veiligheidsargument van Max Verstappen tegen het verrijden van de Indy500 niet valide. Rossi, die in de F1 vijf wedstrijden wist te verrijden voor Marussia, vindt het een excuusje. Hij kijkt naar de crash van Mick Schumacher in Monaco en beargumenteert dat de veiligheid in IndyCar misschien wel hoger ligt dan in de Formule 1.

Rossi werd op de hoogte gesteld van de woorden van de Red Bull Racing-coureur bij Any Driven Sunday, en zegt het gevoel van Verstappen te begrijpen: 'Zo was ik ook. Ik denk dat wanneer je in dat F1-traject zit, en je hele wereld draait om F1, je in een ietwat trieste staat verkeert waarin andere raceklassen niet bestaan voor je.'

'Ik wist wat de Indy500 was, maar ik besteedde er nooit aandacht aan. Maar als je dan eenmaal de mogelijkheid krijgt om mee te doen, merk je dat het een ongelooflijk speciaal evenement is', zo neemt hij het op voor het illustere IndyCar-evenement dat dit jaar gewonnen werd door Marcus Ericsson.

Verstappens primaire argument tegen een mogelijke Indy500-deelname is dat hij het te gevaarlijk vindt op de pijlsnelle oval. 'Het is misschien gevaarlijker, maar wij hadden afgelopen editie vier crashes, en geen auto's die doormidden braken. Dat kan je over Monaco niet zeggen, toch? Ik denk dat dat veiligheidsargument een smoesje is.' Hiermee doelt hij op de Haas van Schumacher waarvan de volledige achteras afbrak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws