Coureurs klagen over asfalt Miami: 'Geen grip naast de racelijn, zo kun je niet racen' Formule 1
Formule 1

Coureurs klagen over asfalt Miami: 'Geen grip naast de racelijn, zo kun je niet racen'

Coureurs klagen over asfalt Miami: 'Geen grip naast de racelijn, zo kun je niet racen'

Verschillende coureurs hebben voor de camera van Sky Sports geklaagd over de grip op het nieuwe stratencircuit in Miami. Zo zei Lando Norris dat het circuit naast de racelijn net een ijsbaan is en dat dit slecht zal zijn voor het spektakel van de race op zondag.

Na de tweede vrije training was Norris duidelijk teleurgesteld over de grip op het stratencircuit in Miami. 'Het is heel tricky, het circuit is heel hobbelig en als je van de racelijn afgaat dan slaat de baan toe en spin je heel snel. Het is net een ijsbaan en er liggen heel veel stukjes rubber naast de racelijn, je spint er meteen af als je daar rijdt.'

Slecht voor het spektakel op zondag

Volgens Norris wordt dit dan ook een probleem voor de race van zondag. 'Zo kun je niet racen want je kunt maar één lijn rijden. Iedereen rijdt over dezelfde 'rails' en zo kun je dus niet inhalen.' Sergio Perez ondervond dezelfde problemen en sloot zich bij Norris aan: 'Het is teleurstellend dat er geen grip is buiten de ideale lijn, het voelt als gravel als je de daar rijdt.'

Volgens de beide coureurs zijn er wel oplossingen voor het probleem. 'Ik hoop dat ze de baan nog schoonmaken, wanneer ze dat doen wordt het al een stuk beter', aldus Norris. Ook zijn er nog andere raceklassen die actief zijn op het circuit en de coureurs hopen dan ook dat er zodoende meer rubber op de baan komt te liggen. Norris kijkt uit naar de race met McLaren maar ziet een snelle Mercedes: 'Zij zijn veel sneller en we zullen moeten zorgen dat we ons verbeteren om ze bij te houden', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws