Verstappen na moeilijke vrijdag in Miami: 'Extreem pijnlijke dag' Formule 1
Formule 1

Verstappen na moeilijke vrijdag in Miami: 'Extreem pijnlijke dag'

Verstappen na moeilijke vrijdag in Miami: 'Extreem pijnlijke dag'

Voor Red Bull Racing was het allesbehalve een goede dag. Hoewel Sergio Pérez nog een goede derde plaats wist te behalen tijdens de tweede vrije training, was de sessie rommelig vanwege incidenten en rode vlaggen, zo zag de Mexicaan. Teamgenoot Max Verstappen kende helemaal een moeizame dag, waarin het ene na het andere probleem ontstond.

Verstappen was na afloop dan ook niet blij en stelt dat het een erg pijnlijke dag is voor zijn kant van de garage, zo meldt Erik van Haren via Twitter. 'Dit is een extreem pijnlijke dag', zo steekt de Nederlander van wal. 'Zeker hier wil je het circuit leren kennen, maar ik heb maar vier of vijf snelle rondjes gereden. We hebben nu nul info wat betreft mijn auto hier', aldus de wereldkampioen, die daarmee spreekt van een verloren dag.

Ook Pérez niet tevreden

Teamgenoot Pérez kende een betere dag, maar ook hij was niet helemaal gelukkig met de vrijdag op het gloednieuwe circuit. 'Het was een rommelige sessie. Ik heb één rondje op de medium kunnen doen en twee op de softs. Er waren veel rode vlaggen en ik heb dus geen long run kunnen doen, dus ik ga blind de race in', aldus de Mexicaan tegenover Sky. Ook is hij niet te spreken over het asfalt. 'Het is teleurstellend dat er geen grip is offline, het voelt als gravel als je van de racelijn afgaat.'

Iedereen heeft echter te kampen met dat probleem, zo weet ook Pérez. 'Het wordt een interessante race, alle teams zitten in hetzelfde bootje, we weten allemaal niet waar we staan.' De Red Bull Racing-coureur zag ook dat Mercedes sterk voor de dag kwam en kan dit alleen maar toejuichen. 'Het is mooi om een race te hebben waar Mercedes ook mee kan doen', zo toont hij zich content met de opmars concurrent van vorig seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws