Marko maakt zich geen zorgen: 'Laten zien competitief te zijn hier' Formule 1
Formule 1

Marko maakt zich geen zorgen: 'Laten zien competitief te zijn hier'

Marko maakt zich geen zorgen: 'Laten zien competitief te zijn hier'

De vrijdag in Miami was er eentje met twee gezichten, zo stelt Helmut Marko. Waar de kant van Max Verstappen een rampdag kende waarop de Nederlander amper een snelle ronde heeft kunnen rijden, was het aan de kant van Sergio Pérez, zeker als het puur gericht op de prestatie is, een goede dag. Veel zorgen maakt de adviseur zich dan ook niet, want met het tempo lijkt het wel goed te zitten.

Tegen Formule1.nl laat Marko weten dat de dag voor zijn team twee gezichten kende. 'Dit was voor ons wat Max betreft een dag om te vergeten, maar niet voor Pérez', zo laat de Oostenrijker weten. Dat zijn Nederlandse coureur nauwelijks data heeft kunnen verzamelen vindt hij dan ook niet een heel groot probleem. 'We kunnen die van Pérez gebruiken voor de andere auto.'

Verstappen kende meermaals problemen en met name zijn laatste incident zag er niet goed uit, maar volgens de adviseur van het team is er geen reden tot zorg voor Red Bull Racing. 'Max had problemen met de aandrijving', zo legt hij uit waar het probleem zat. 'Vervelend, maar het is geen onoverkomelijk probleem. Dat wordt opgelost, ik maak me daarover geen zorgen.' Hij heeft er dus vertrouwen in dat de problemen niet doorspelen in de rest van het weekend.

Red Bull is competitief

Dat er nauwelijks gereden is door Verstappen is dan ook geen groot issue voor het team. De ronden die er wel verreden werden en hetgeen dat Pérez heeft laten zien in de bolide van Red Bull geeft hoop dat het team er goed bij zit dit weekend. 'Belangrijk is dat we hebben laten zien dat we hier competief zijn', aldus een positief gestemde Marko. Met Pérez op de derde plaats in de tweede vrije training en Verstappen met een minimaal aantal ronden op P3 in de eerste, lijkt het tempo er inderdaad te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws