Horner: 'Verschrikkelijke dag voor Verstappen' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Verschrikkelijke dag voor Verstappen'

Horner: 'Verschrikkelijke dag voor Verstappen'

Max Verstappen had een verschrikkelijke eerste dag in Miami, stelt Christian Horner bij Sky Sports. De Nederlander schampte de muur in de eerste vrije training en uit voorzorg verwisselde Red Bull Racing de versnellingsbak van de Nederlander.

Horner sprak na de tweede vrije training van een verschrikkelijke dag voor Verstappen. De Nederlander verloor kostbare baantijd en heeft dus weinig tot geen data voor de race van zondag. 'Het was een verschrikkelijke dag voor Verstappen, we moesten zijn versnellingsbak vervangen en daarna had hij in de tweede vrije training een hydraulisch probleem.'

Schade aan auto Verstappen

In de tweede vrije training botste Verstappen bijna met Lance Stroll omdat de Nederlander niet kon sturen met zijn auto. Het probleem werd veroorzaakt door een versnellingsbakwissel die niet succesvol uitgevoerd was. De Red Bull-monteurs vervingen de versnellingsbak tussen de trainingen door en zijn hierbij vermoedelijk in de fout gegaan.

Het incident veroorzaakte wederom schade aan de auto van de Nederlander: 'Verstappen had een hydraulisch probleem en kon niet sturen. Bij het terugrijden naar de pits vlogen ook zijn remmen in brand en hebben we nu dus meer schade aan de auto. We moeten kijken hoe de auto ervoor staat.'

Verstappen krijgt data van Perez

Doordat de Nederlander kostbare baantijd heeft verloren zal Red Bull naar de data van Sergio Pérez kijken. De Mexicaan wist wel bruikbare ronden neer te zetten maar zei ook dat zijn programma werd verstoord door rode vlaggen. Horner ziet wel potentie voor Verstappen in Miami, volgens de teambaas was Verstappen de snelste op de baan in de paar ronden die hij heeft kunnen rijden.

'In de paar ronden die Verstappen reed, zag het er erg sterk uit, hij was de snelste op de baan. Pérez heeft wel data kunnen verzamelen en zijn data zullen ook we gaan gebruiken voor de afstelling van de auto van Verstappen. Om een goede balans te vinden op deze baan is een grote opgave, het circuit is zeer uitdagend en kent weinig grip', zegt Horner.

Sterke resultaten Mercedes geen verassing

Mercedes kwam sterk voor de dag met een eerste en tweede plek voor George Russel in de vrije trainingen. Voor Horner is dit geen verassing en had hij al langer verwacht dat het Duitse team zich terug zou slaan na haar dramatische seizoensstart.

'Ik zei al vanaf de wintertests aan het begin van het seizoen dat Mercedes terug zou komen. Het ziet er naar uit dat ze hun problemen hebben opgelost, de auto stuitert niet meer zo erg en bovendien zijn ze erg competitief. De baan ligt hun auto goed en dat helpt ze dit weekend ook erg mee', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws