Verstappen vraagt 'schoonvader' Piquet niet om advies: 'Ik moet mijn eigen keuzes maken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen vraagt 'schoonvader' Piquet niet om advies: 'Ik moet mijn eigen keuzes maken'

Verstappen vraagt 'schoonvader' Piquet niet om advies: 'Ik moet mijn eigen keuzes maken'

Max Verstappen heeft aan Jos Verstappen en Helmut Marko twee ervaren voorbeelden, maar vriendin Kelly Piquet brengt een derde voorbeeld met haar mee. Haar vader, Nelson Piquet, won in zijn hoogtijdagen drie maal het wereldkampioenschap en Verstappen zou zomaar eens wat op kunnen steken van de talentvolle Braziliaan. Zelf zegt hij echter niet te vragen om advies van zijn 'schoonvader'.

Tegenover ServusTV gaat de Limburger in op de 'vaders' die hij gekend heeft gedurende zijn race-carrière. Vaders staat hier tussen haakjes omdat hij Marko weliswaar als vaderfiguur ziet, maar dit uiteraard geen bloedverwant van hem is. Jos is dit wel. 'Zonder hem zat ik hier nu niet', zo opent Verstappen dankbaar over de voormalig Arrows-rijder. 'We hebben alles samen gedaan. Ik spreek hem elke dag en het contact is super.'

'Mijn vader wil geen tips geven, maar ik kan het met hem overal over hebben. Dat vind ik heel erg belangrijk', voegt hij daaraan toe. Hij geeft dus aan geen suggesties te krijgen van Jos, die wellicht denkt dat de Red Bull Racing-coureur op een niveau zit waarbij hij zelf betere keuzes kan maken. Verstappen regelt zijn Formule 1-carrière inmiddels dus volledig autonoom, hoewel manager Raymond Vermeulen en Jos ongetwijfeld met regelmaat advies bieden op zakelijk gebied.

Verstappen over Marko

De tweede ervaren drijfveer achter de jonge Verstappen is Red Bull-adviseur Marko. 'Hij heeft mij de kans gegeven om bij Toro Rosso te beginnen en vervolgens naar Red Bull te wisselen', zo trapt Verstappen af over de 78-jarige Oostenrijker, die zelf de 24 uur van Le Mans wist te winnen met Nederlandse teamgenoot Gijs van Lennep.

'k heb heel erg veel respect voor Helmut en voor het hele team. Ik ben dan ook zeer tevreden met het team waar ik momenteel voor rijd', zo spreekt hij de renstal uit Milton Keynes moed in. Hoewel de afgelopen jaren een titelstrijd vanuit Red Bulls kant vaak niet mogelijk was, weet Verstappen dat hij zich comfortabel voelt bij zijn huidige werkgever en blijft hij er graag.

'Schoonvader' Piquet

Wanneer Verstappen zich wendt tot de vader van zijn vriendin Kelly, blijkt dat hij de legendarische coureur, die tweemaal met Brabham wereldkampioen werd en eenmaal met Williams, niet om advies vraagt: 'Het is natuurlijk een legende in de Formule 1, maar het is mijn eigen carrière. Ik moet mijn eigen keuzes maken. Zo vergelijk ik mijzelf bijvoorbeeld niet met andere coureurs. Dat werkt het voor mij het beste.'

EK-fans opgelet: denk je dat Nederland met 2-0 van Oekraïne wint? Zet dan in en krijg 2,5 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws