Marko wil dat Red Bull nog twee of drie races wint: 'Dan zijn we veilig' Formule 1
Formule 1

Marko wil dat Red Bull nog twee of drie races wint: 'Dan zijn we veilig'

Marko wil dat Red Bull nog twee of drie races wint: 'Dan zijn we veilig'

Helmut Marko kan de prestatie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van België nog niet echt geloven. De adviseur van Red Bull Racing zag dat de Nederlander al snel zijn weg naar voren wist te vinden. Marko denkt dan ook dat Verstappen de beste coureur is die de Oostenrijkse renstal ooit heeft gehad, maar dat er nog meer in het vat zit bij de rijder. Marko hoopt dan ook dat Verstappen in de laatste acht races nog twee of drie zeges weet te boeken.

Verstappen moest op zondag vanaf de veertiende plek starten na een gridstraf. Het team van Red Bull had al verwacht dat de coureur een goed resultaat zou kunnen boeken, maar een overwinning had de renstal niet per se verwacht. 'Het is echt ongelooflijk', zegt een ontzettend blije Marko bij ServusTV. 'We waren echt verrast over hoe makkelijk Verstappen één tot anderhalve seconde sneller was dan de rest van het veld. Het was een hele simpele race voor Max.'

Marko zag dat Verstappen gedurende de eerste ronden alles geduldig aanpakte voordat hij ging aanvallen. 'In de eerste ronden was hij nog voorzichtig, maar daarna kon hij zijn snelheid tonen', zegt de Red Bull-adviseur bij Viaplay. In de twaalfde ronde had Verstappen al voor het eerst de leiding in de race te pakken. Marko is dan ook heel erg blij met zijn coureur. 'Max is dit moment de beste coureur die we ooit hebben gehad, maar ik heb het gevoel dat er nog meer aan zit te komen.'

Marko wil eerste en tweede plek veiligstellen in kampioenschap

Verstappen staat op dit moment 98 punten voor op titelconcurrent Charles Leclerc. Sergio Pérez is naar de tweede plek geklommen in het kampioenschap en bij Red Bull hoopt men dit vast te kunnen houden. 'We gaan proberen om nog twee of drie races te winnen, dan weten we zeker dat we veilig zijn. Het doel voor ons is nu ook duidelijk, want we willen voor de eerste keer in onze geschiedenis op de eerste en de tweede plek eindigen in het kampioenschap', aldus een strijdvaardige Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws