Verstappen kan niet beloven dat hij Dutch GP ook wint: 'Ferrari zal sterker zijn' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kan niet beloven dat hij Dutch GP ook wint: 'Ferrari zal sterker zijn'

Verstappen kan niet beloven dat hij Dutch GP ook wint: 'Ferrari zal sterker zijn'

Max Verstappen is zeer tevreden met de snelheid die Red Bull Racing heeft kunnen laten zien tijdens de Grand Prix van België. De coureur was tijdens de kwalificatie al ruim de snelste, maar door een gridstraf moest hij vanaf de veertiende plek starten. Dat bleek geen probleem te zijn en de coureur wist rustig zijn weg naar voren te vinden, waardoor hij uiteindelijk de race wist te winnen. De Nederlander denkt dat zijn thuisrace wel wat lastiger zal zijn.

Verstappen moest op zondag vanaf de veertiende plek starten. De regerend wereldkampioen kon gebruikmaken van de snelheid van zijn Red Bull-bolide en vond zichzelf in de twaalfde ronde al op de eerste plek. 'Het was een hectische eerste ronde en ik moest vooral uit de problemen zien te blijven', vertelt Verstappen bij Viaplay. 'Er gebeurde heel erg veel voor me. Na de safety car-periode kon ik iedereen rustig één voor één inhalen. De was auto ongelooflijk snel, dat zagen we in kwalificatie al.'

De Red Bull-coureur slikte even toen hij zag op welke banden de coureurs om hen heen stonden. 'Ik reed op zachte banden en dacht dat het een zware race zou worden kijkend naar auto's om me heen. Toch liep het allemaal anders dan we gecalculeerd hadden. Alles pakte gewoon goed uit.' Verstappen kon vooral het verschil maken op de rechte stukken op Spa-Francorchamps. ' De motor loopt goed en we hebben weinig luchtweerstand. Ik denk dat we in Monza ook sterk voor de dag komen.'

Verstappen verwacht lastige race in Zandvoort

Volgende week staat de officiële thuisrace voor Verstappen op het programma. Op het circuit van Zandvoort hoopt de Red Bull-coureur zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te bouwen, maar hij weet dat het lastig zal worden. 'Ik kan niet beloven dat het zo goed zal zijn als hier. De lay-out van het circuit zal er voor zorgen dat Ferrari er sterker zal uitzien. Toch kijk ik uit naar Zandvoort en hopelijk kunnen we goede punten scoren', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws