Villeneuve over talent Verstappen: ‘Wat hij presteert moet niet mogelijk zijn’ Max Verstappen
Max Verstappen

Villeneuve over talent Verstappen: ‘Wat hij presteert moet niet mogelijk zijn’

Villeneuve over talent Verstappen: ‘Wat hij presteert moet niet mogelijk zijn’

Dat Max Verstappen tijdens zijn Formule 1-debuut in de vrije training van de Japanse Grand Prix in 2014 al direct mee kon met de rest van het veld is het bewijs dat er iets mis is met de sport. Dat is de mening die Jacques Villeneuve verkondigd in het Nederlandse autosportblad Formule 1.

In de tweede helft van het seizoen van 2014 kreeg Max Verstappen zijn beloning voor het behalen van zijn superlicentie; tijdens de vrije training van de Grand Prix van Japan verving hij Jean-Eric Vergne bij het team van Scuderia Toro Rosso en maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn officiële Formule 1-debuut. De Nederlander liet direct een goede indruk achter; hij eindigde de vrije training als twaalfde, op slechts vier tienden van een seconde verschil met Toro Rosso's eerste coureur Daniil Kvyat.

'Dat is een van de zwaarste circuits van de kalender, maar na twintig rondjes was hij al op snelheid'

Het gegeven dat Verstappen direct zo goed kon presteren op een loodzwaar circuit als Suzuka is volgens Villeneuve het bewijs dat er iets mis is met de huidige Formule 1. ‘Dat is een van de zwaarste circuits van de kalender, maar na twintig rondjes was hij al op snelheid. Kijk, Max is supergetalenteerd, dat is niet het punt, maar zelfs met extreem veel talent zou dat niet mogelijk moeten zijn. Daarom is er iets mis met de Formule 1.’

Villeneuve denkt echter dat het andersom ook zou kunnen; niet alleen jongelingen kunnen snel mee met de huidige generatie Formule 1-coureurs, ook lang gepensioneerde rijders zouden binnen een korte tijd weer op het huidige niveau mee moeten kunnen. ‘Ik denk dat als je Damon Hill [58 jaar, red.] een week in de auto zet, hij binnen een halve seconde van iedereen zit. En als Alonso over vijf jaar terugkeert, is hij nog zo goed als hij was’, vervolgt de Canadees. ‘Racen is net als fietsen: je verleert het nooit.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Ben je een goede redacteur en F1-fanaat? Solliciteer dan voor de vacature van full time redacteur bij F1 Maximaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws