Achtervolgers hebben geen kans tegen Verstappen: 'Zo getalenteerd dat het angstaanjagend is' Opinie
Opinie

Achtervolgers hebben geen kans tegen Verstappen: 'Zo getalenteerd dat het angstaanjagend is'

Achtervolgers hebben geen kans tegen Verstappen: 'Zo getalenteerd dat het angstaanjagend is'

Damon Hill vindt het talent van Max Verstappen angstaanjagend. Daardoor hebben de rivalen van Red Bull Racing momenteel geen kans om de Nederlander van de troon te stoten. Bovendien is de RB19 zo dominant dat nog geen enkel ander team de mogelijkheid heeft gehad om een Grand Prix te winnen dit seizoen. Hill denkt dat het belangrijker is dat de rivalen de aankomende jaren competitief zijn, aangezien de strijd dit jaar al gestreden is.

Momenteel kan geen enkel team tippen aan Red Bull. Verstappen heeft daardoor ook een flinke voorsprong op weten te bouwen in het kampioenschap. Sergio Pérez leek even mee te doen in de titelstrijd, maar na de afgelopen drie Grand Prix-weekenden lijken zijn kansen vervlogen te zijn. Hill vindt het niet gek dat de achtervolgers kansloos zijn tegen Verstappen. 'Het is ongelofelijk. Hij is verbazingwekkend. Hij is ongelooflijk getalenteerd en hij is zo bekwaam dat het angstaanjagend is', wordt de Brit geciteerd door Motorsport.com.

Hill: 'Niet goed als het ten koste gaat van hun competitiviteit in 2024'

Dat er momenteel geen team is dat kan tippen aan Red Bull, betekent dat de Oostenrijkse renstal alle acht races van dit seizoen heeft weten te winnen. Het is ook maar de vraag of een andere renstal dit seizoen op het hoogste podium zal staat. 'Ik denk dat Mercedes een keerpunt heeft bereikt, maar de vraag is waar de ontwikkelingscurve uiteindelijk zal pieken. In de Formule 1 dit jaar is het alleen spannend om te zien of we voor het eerst een team elke race zien winnen.'

'We horen al enkele teams praten over volgend jaar en zeggen dat ze blijven upgraden', vervolgt Hill. Dit zou betekenen dat de kans heel groot is dat Red Bull daadwerkelijk elke race zou kunnen winnen. Alhoewel Hill spanning wil zien, vindt hij de lange termijn een stuk belangrijker. 'Je zou hopen dat ze (Red Bull, red.) een beetje zouden afzwakken en dat de andere teams vooruit zouden gaan en dat we wat spanning zouden krijgen, maar dat is niet goed als het ten koste gaat van hun competitiviteit in 2024', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws