Bleekemolen zag Pérez 'over het randje' gaan: 'Waarom in hemelsnaam zoveel risico?' Opinie
Opinie

Bleekemolen zag Pérez 'over het randje' gaan: 'Waarom in hemelsnaam zoveel risico?'

Bleekemolen zag Pérez 'over het randje' gaan: 'Waarom in hemelsnaam zoveel risico?'

Volgens Jeroen Bleekemolen kent Sergio Pérez zijn plek bij Red Bull Racing nog altijd niet. De Mexicaan dacht na een uitstekende start vanaf P5 de koppositie over te kunnen nemen na de eerste bocht, maar liet daarbij niet voldoende ruimte over voor Ferrari-coureur Charles Leclerc. Het duo raakte elkaar en voor Pérez betekende het contact meteen het einde van zijn thuisrace. De zesvoudig GP-winnaar heeft zichzelf volgens Bleekemolen opnieuw geen goede dienst bewezen.

Pérez kwam zondag uitstekend uit de startblokken op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Vanaf de vijfde startpositie bevond hij zich tijdens het aanremmen voor de eerste bocht al naast poleman Leclerc en teamgenoot Max Verstappen. De 33-jarige zag zijn kans schoon om voor eigen publiek te winnen en hij wilde als leider uit de eerste bocht komen. De Mexicaan nam echter te veel risico. Hij stuurde in, maar liet daarbij onvoldoende ruimte over voor Leclerc. Het tweetal raakte elkaar. De Ferrari-coureur liep wat schade op aan zijn voorvleugel, maar kon zijn weg uiteindelijk vervolgen. Voor Pérez was het daarentegen meteen afgelopen.

De Mexicaan wist zijn RB19 nog wel terug te brengen naar zijn team, maar al snel werd duidelijk dat de bolide niet meer gerepareerd kon worden. De teleurstelling was groot, maar volgens Bleekemolen moet Pérez de schuld vooral bij zichzelf zoeken. Hij snapt niet waarom de Red Bull-coureur zoveel risico nam in de eerste bocht. 'Ik denk vooral: wees reëel! Hij had de race nooit kunnen winnen', schrijft de coureur uit Heemstede in zijn column voor Formule1.nl. 'Om de doodeenvoudige reden dat hij veel langzamer is dan Max (Verstappen, red.). Maar hij had wel relatief eenvoudig tweede kunnen worden, achter Max. Dus waarom neem je dan in hemelsnaam zo’n risico in de eerste bocht?', vraagt hij zich af.

Bleekemolen geeft vervolgens zelf direct een antwoord op zijn eigen vraag. 'Hij is niet reëel, hij kent zijn positie nog steeds niet. En het feit dat hij een vader heeft die van alles roept en schreeuwt, helpt dan ook niet mee. Enfin, hij heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. Ik denk ook zeker dat de druk en de spanning hem parten hebben gespeeld. Hij weet natuurlijk inmiddels zelf ook wel dat het voor hem heel spannend wordt als het gaat over zijn stoeltje bij Red Bull.'

Actie Verstappen niet zonder risico

Na de start van de Grand Prix van Mexico wist Verstappen, na een prima start, meteen een gaatje te vinden tussen de beide Ferrari-coureurs. Het ging allemaal goed, maar daar kleven volgens Bleekemolen wel risico's aan. 'Maar tegenwoordig is het wel zo dat die jongens elkaar allemaal vertrouwen en begrijpen. Natuurlijk gaat het soms verkeerd, maar ik denk dat het qua respect tussen de rijders op de grid wel goed zit. Ze weten wat ze aan elkaar hebben. Ze laten elkaar in leven', zegt de 42-jarige.

'Pérez ging echter meteen over het randje in de eerste bocht', gaat Bleekemolen verder. 'Ook hij was in eerste instantie goed weg, maar hij stuurde in de eerste bocht naast Leclerc gewoon te vroeg in. Het was een typisch voorbeeld van iemand die teveel risico’s neemt. Je kon het gewoon zien aankomen', haalt Bleekemolen tot slot nog maar eens uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws