Verstappen legt schuld startcrash bij Pérez: 'Had wel wat meer ruimte kunnen laten' Formule 1
Formule 1

Verstappen legt schuld startcrash bij Pérez: 'Had wel wat meer ruimte kunnen laten'

Verstappen legt schuld startcrash bij Pérez: 'Had wel wat meer ruimte kunnen laten'

Max Verstappen heeft zijn oordeel geveld over het incident tussen Sergio Pérez en Charles Leclerc in de eerste bocht van de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing begrijpt dat zijn teamgenoot zich wilde bewijzen voor zijn thuispubliek, maar Verstappen legt de schuld wel bij de Mexicaanse coureur. Leclerc was op zijn beurt vooral blij dat zijn race niet ten einde was gekomen na het incident met Pérez.

Voor beide Red Bull-coureurs was de start een belangrijk moment van de Grand Prix. Verstappen begon vanaf de derde plek, terwijl Pérez op de vijfde plek plaatsnam. Beide Red Bull-mannen kwamen uitstekend van hun plek af en konden de aanval openen op de coureurs van Ferrari, die de eerste startrij bezetten. Carlos Sainz was al snel gezien in het gevecht en Leclerc kwam al snel in de Red Bull-sandwich terecht. Verstappen kon aan de binnenkant de leiding pakken, terwijl Pérez in aanraking kwam met Leclerc.

Pérez wilde in zijn thuisrace na enkele moeilijke Grands Prix eindelijk weer eens vertrouwen tanken. Verstappen kan de keuze van Pérez om voor de actie te gaan nog wel begrijpen, alleen legt hij de schuld wel bij zijn teamgenoot. 'Als ik naar de beelden kijk, denk ik dat hij misschien wat meer ruimte had kunnen laten, maar aan de andere kant, als het had gewerkt, had het er geweldig uitgezien', zegt de Nederlander in de persconferentie. 'Ik denk dat het gewoon te maken heeft met de pure wil om op het podium te willen staan en dit keer lukte het niet.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez crash mexico leclerc verstappen
Het moment dat vele gebroken harten bij de Mexicaanse fans bezorgde. 

Verstappen kwam dus ongeschonden uit de eerst bocht, al zat alles wel heel dicht op elkaar. Toch kreeg de Red Bull-coureur weinig mee van het incident. 'Op dat moment zag ik niet veel. Op een gegeven moment zag ik gewoon een auto een beetje door de lucht vliegen, maar toen ik na de race de beelden zag, kon ik pas mijn oordeel vellen. Tijdens het rijden is dat een beetje moeilijk, omdat ik me vooral concentreerde op Charles. Ik kon echt niet zien wat er aan de buitenkant gebeurde.'

Leclerc dacht dat race voorbij was na incident met Pérez

Leclerc kon zijn weg vervolgen na het incident, maar een deel van zijn voorvleugel was wel weg. Door de rode vlag na de harde crash van Kevin Magnussen, mocht Ferrari tijdens de race de voorvleugel vervangen, zonder dat dit tijdens een pitstop hoefde te gebeuren. Bij de herstart kon Leclerc Verstappen echter niet aanvallen en moest hij op dat moment genoegen nemen met de tweede plek. Lewis Hamilton bleek uiteindelijk op zijn mediums ook te sterk te zijn voor de Monegask.

De pace met een halve voorvleugel was niet slecht voor Leclerc, al merkt de Ferrari-rijder wel op dat de rode vlag zeker niet ongelegen kwam. 'Ik ben er vrij zeker van dat de auto beter was met een volledige voorvleugel.' Toch zou het Leclerc niet verbazen als de auto meer schade had opgelopen. 'Ik denk dat we dat ook moeten controleren, want toen het achterwiel van Checo mijn voorwiel raakte, dacht ik: oké, dat is de race voor mij. Toen reed ik nog twee, drie bochten en het voelde niet al te slecht.'

Hamilton: 'Het gaat op en neer'

Vooral Hamilton is spekkoper na de nulscore van Pérez. De Brit pakte de tweede plek en is de Mexicaan nu op twintig punten genaderd. De strijd om de tweede plek in het kampioenschap blijf dus onverminderd spannend. 'Het hangt voornamelijk af van de weekenden van Checo. Hij heeft de auto waarmee je kampioen kunt worden. Hij heeft gewoon pech gehad, denk ik, in sommige situaties. Natuurlijk heb ik in de afgelopen twee races behoorlijk wat punten verloren, maar hij verloor nu punten. Dus het gaat op en neer', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws