Coronel weet zeker dat Hamilton verlengde om zijn achtste titel te pakken: 'Het was binnen handbereik' Opinie
Opinie

Coronel weet zeker dat Hamilton verlengde om zijn achtste titel te pakken: 'Het was binnen handbereik'

Coronel weet zeker dat Hamilton verlengde om zijn achtste titel te pakken: 'Het was binnen handbereik'

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Italië maakte Mercedes bekend dat Lewis Hamilton nog minimaal tot het einde van 2025 de kleuren van de Duitse constructeur zal verdedigen. Giedo van der Garde vindt het eigenlijk wel jammer dat de zevenvoudig wereldkampioen niet bij Ferrari heeft getekend, maar begrijpt de keuze van de Brit aan de andere kant ook wel. Maar waarom gaat Hamilton nog twee jaar door? Tom Coronel weet zeker dat een achtste wereldtitel de belangrijkste drijfveer is van de Mercedes-coureur.

Hamilton werd dit jaar meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Ferrari en Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur bevestigde dat er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden. Tot een overeenkomst kwam het echter niet en Mercedes kondigde afgelopen donderdag aan dat het aflopende contract van Hamilton met twee jaar is verlengd. Van der Garde vindt het jammer, maar kan ook wel begrip opbrengen voor de keuze van 38-jarige.

'Ik vind het nog steeds jammer dat Hamilton er niet voor heeft gekozen om naar Ferrari te gaan', zegt de analist in het Viaplay-programma Shakedown. 'Er zijn gesprekken geweest en hij had er ook wel oren naar, maar uiteindelijk heeft hij voor de veilige weg gekozen. Hij koos voor het team waarmee hij al zes keer wereldkampioen is geworden. Ik snap het ook wel, maar het was toch gruwelijk geweest als hij volgend jaar in een rood pak had gestaan en dat hij dat dit weekend aan zou kondigen. Maar goed, het is niet zo.'

Collega Ernest Knoors zag een verlenging bij Mercedes al wel aankomen, want zoveel opties had Hamilton volgens de voormalig ingenieur van Ferrari niet. 'Het verbaast me niet. Er zijn eigenlijk niet zo heel veel realistische opties. Ik geef toe dat het mooi is om te dromen van Max of Hamilton in een Ferrari, maar ik denk dat hij daar goed op zijn plek zit. En ook voor Mercedes is het de beste keuze op de korte termijn.'

Achtste wereldtitel belangrijkste motivatie voor Hamilton

Hamilton is één van de meest succesvolle F1-coureurs uit de geschiedenis van de sport. Met maar liefst 103 stuks behaalde hij meer overwinningen dan wie dan ook en het record van meeste wereldtitels deelt hij met Michael Schumacher. En juist dat laatste is volgens Coronel de belangrijkste reden voor Hamilton om door te gaan. 'Het heeft hem natuurlijk serieus pijn gedaan. Abu Dhabi is hij niet zomaar vergeten en die achtste wereldtitel wil hij natuurlijk wel hebben. Uiteindelijk had hij zoveel records en hij heeft er nog steeds heel veel, dus deze ziet hij wel. Het was echt binnen handbereik', zegt Coronel.

Hamilton sprak zelf over onvoltooide taken en volgens Coronel heeft dat zeker weten te maken het behalen van een achtste wereldtitel. 'Ik weet zeker dat dit het geval is. Hij hoeft het niet meer te doen om te racen. Het echte plezier zie ik ook niet altijd bij hem terug. Het is overigens wel goed om hem nog even in de F1 te hebben, want anders staat Max wel echt op eenzame hoogte. Er moet toch iemand zijn die een beetje aan zijn stoelpoten zaagt en dat is wel Lewis', aldus Coronel.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws