Doornbos maakt Pérez met de grond gelijk: 'Je bent de langzaamste Red Bull, man!' Opinie
Opinie

Doornbos maakt Pérez met de grond gelijk: 'Je bent de langzaamste Red Bull, man!'

Doornbos maakt Pérez met de grond gelijk: 'Je bent de langzaamste Red Bull, man!'

Robert Doornbos is totaal niet te spreken over de prestaties van Sergio Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Mexicaan mag de race in Montreal aanvangen vanaf P16 nadat het hem niet lukte om door te gaan naar Q2, en dat al voor de tweede keer op rij. Doornbos vindt het niet kunnen en geeft zijn ongezouten mening.

Het lukte Pérez voor de tweede keer op rij niet om door te gaan naar Q2, en voor de derde keer op rij ging hij niet door naar Q3. De 34-jarige was bezig met een verbetering in de slotfase van Q1, maar het was niet genoeg om een plekje in de top 15 veilig te stellen. Beide Williams-coureurs hebben het beter gedaan dan de Red Bull Racing-coureur. Het verschil met teamgenoot Max Verstappen werd weer eens pijnlijk blootgelegd. Verstappen heeft op vrijdag amper kunnen rijden vanwege problemen, maar kwalificeerde toch op P2.

'Laten we eerlijk zijn, Max heeft geen rugdekking', begint Doornbos in de Formule 1: Hoogtepunten op Ziggo Sport. 'De anderen hebben dat wel. McLaren staat bij elkaar. Ferrari ook, al staan ze niet daar waar ze willen staan. Het verschil tussen Max en zijn teamgenoot is het grootst van het hele veld. Pérez heeft er echt weer een zooitje van gemaakt', vervolgt Doornbos, die echt not amused is. 'Je zou zeggen, Max heeft geen rugdekking nodig, maar voor het constructeurskampioenschap wel.' Red Bull heeft momenteel een voorsprong van 24 punten op Ferrari. Nog een weekend als in Monaco en de voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Doornbos gaat door: 'Dit kan echt niet'

Wat de oud-coureur vooral zorgwekkend vindt, is dat zelfs de Visa Cash App RB-coureurs voor Pérez staan. Daniel Ricciardo kwalificeerde op P5 en Yuki Tsunoda op P8. 'Je bent de langzaamste Red Bull, man', zegt Doornbos. 'Ricciardo en Tsunoda staan er gewoon voor, hè. Dan gaat het toch tussen je oren zitten. Ik had op vrijdag niets gezien waarvan ik dacht: dat is dom. Nu is het gewoon inpakken, naar huis, douchen. Niet super.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Doornbos maakt Pérez met de grond gelijk: 'Je bent de langzaamste Red Bull, man!'
Pérez moet de Grand Prix van Canada aanvangen vanaf P16. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Presentator Rob Kamphues moet een beetje lachen om de opmerking. 'Maar waardoor komt dat dan?' vraagt Kamphues. 'Als hij het zelf niet weet, hoe moet ik dat dan weten? Ik denk dat het zelfvertrouwen is. Als je in Monaco geen zelfvertrouwen hebt, dan maak je die klap, en dan kom je ook niet lekker aan op de volgende baan', probeert Doornbos uit te leggen. 'Maar je rijdt voor Red Bull, dit kan gewoon niet.'

Ontlading bij Mercedes

Verstappen wist na een minder goed begin van het weekend de tweede tijd te pakken in de kwalificatie. Hij reed eigenlijk de pole-tijd, maar omdat het precies dezelfde tijd was als die van George Russell, die zijn ronde eerder in de sessie had gereden, ging de poleposition naar de Mercedes-coureur. 'Je zag die ontlading bij hen ook, zo van: we kunnen het nog, het zit er nog', merkt Doornbos op. 'Er zijn natuurlijk veel mensen weggegaan, Vowles bijvoorbeeld, ander technisch personeel, Hamilton die niet meer gelooft in het project en ook vertrekt', vervolgt Doornbos.

'Ik vind dit wel super', zegt de oud-coureur over de kwalificatie in het algemeen. 'Kwalificeren met zeven man binnen twee tienden, ik ben fan! Of twee man binnen dezelfde tijd zelfs.' Een team dat normaal echter wel in de top vijf staat, ontbrak dit keer. 'Alleen Ferrari was teleurgesteld. Ze reden op een gebruikte set en dachten: dit komt wel goed. Leclerc heeft toch iets tegen zijn zin in moeten doen. Hij was zo teleurgesteld. Maar hij is nog steeds een titelkandidaat. Het lijkt erop dat Ferrari een goede auto heeft. McLaren is wel constanter. Als McLaren puntjes bij Ferrari weg gaat snoepen ten opzichte van Max...'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws