Tsunoda steekt De Vries hart onder de riem: 'Nog niets vergeleken met mijn debuutseizoen' Formule 1
Formule 1

Tsunoda steekt De Vries hart onder de riem: 'Nog niets vergeleken met mijn debuutseizoen'

Tsunoda steekt De Vries hart onder de riem: 'Nog niets vergeleken met mijn debuutseizoen'

Yuki Tsunoda stelt Nyck de Vries gerust na diens lastige start van het seizoen en volgens de Japanner moet zijn teamgenoot bij AlphaTauri zich vooral niet teveel zorgen maken. Tsunoda benadrukt dat hij ook worstelde tijdens zijn debuutseizoen en dat er tot dusver pas vier races zijn geweest. De Japanner ziet daarnaast ook dat De Vries al flinke stappen zet.

De Vries heeft tijdens de eerste vier Grand Prix-weekenden nog niet kunnen imponeren. De Nederlander moest het keer op keer afleggen tegen zijn teamgenoot Tsunoda, maar het dieptepunt bereikte De Vries in Bakoe. Na een keurige zesde tijd in VT1 ging er vervolgens echter niets meer goed. In de kwalificatie en in de hoofdrace kwam hij in aanraking met de muur en moest hij zodoende de strijd staken. Het werd een weekend om snel te vergeten voor de debutant, maar volgens Tsunoda moet De Vries vooral niet wanhopen.

'Geloof vooral in jezelf en in je kwaliteiten. We hebben nog maar vier races gehad en dat stelt helemaal niks voor', zegt de Japanner tegen Motorsport.com. 'Dat is niets vergeleken met mijn eigen debuutseizoen, ik heb veel meer races geworsteld. Dat was niet alleen mijn probleem overigens en het had meerdere oorzaken, maar toch. Je moet op dat soort momenten vooral in jezelf blijven geloven en bedenken hoe je jezelf kunt verbeteren. Op het moment dat je wat worstelt, is dat natuurlijk vervelend. Maar als je er eenmaal bovenop bent en door dat soort momenten heen komt, ben je sterker. Je komt er uiteindelijk dus als een betere coureur uit.'

Feedback De Vries en Tsunoda komt steeds meer overeen

Tsunoda benadrukt dat De Vries ook al stappen zet. Volgens de Japanner komt de feedback van beide coureurs steeds meer overeen en dat moet de AT04 uiteindelijk sneller maken. 'Het komt dichter bij elkaar, al hangt dat er ook mee samen dat het afstellen van een F1-auto erg lastig is. Naarmate je meer ervaring krijgt, leer je steeds meer wat ervoor nodig is om een auto snel te maken. Ik had het daar in mijn eerste jaar ook moeilijk mee en wilde vaak het tegenovergestelde van Pierre (Gasly, red.). Dat was met Nyck (De Vries, red.) misschien ook zo in het begin. Nyck wilde misschien iets meer een auto die scherp was aan de voorkant en naar overstuur neigde, hetgeen ik in 2021 ook steeds wilde. Maar uiteindelijk gaat het er niet om wat goed voelt, maar puur wat sneller is', aldus Tsunoda.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws